Foto: LETA

Reformu partijai (RP) attiecībā uz iespējamo sadarbību valdībā ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) "nav sarkano, zilo vai zaļo līniju", sacīja Reformu partijas (RP) valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

Viņš gan uzsvēra, ka RP par jautājumu, vai iet koalīcijā ar ZZS, lems tikai tad, kad tas parādīsies dienaskārtībā. Pašlaik šāda iespēja nav aktuāla.

Komentējot iespējamo sadarbību ar ZZS, politiķis skaidroja, ka viņš neizslēdz nekādu iespēju, jo 11.Saeimā "jebkurā brīdī var notikt jebkas".

Jau vēstīts, ka pēc 11.Saeimas vēlēšanām RP dibinātājs Valdis Zatlers nosprauda sarkanās līnijas attiecībā uz iešanu vienā valdībā ar Zaļo un zemnieku savienību. 2011.gada rudenī viņš norādīja, ka RP neplāno mānīt vēlētājus un nesadarbosies ar ZZS.

Kā ziņots, Dombrovskis šodien paziņoja, ka pieprasīs kultūras ministres Jaunzemes-Grendes demisiju. Formālais gala lēmums tiks pieņemts pirmdien, 16.septembrī. Pirms tam par to tiks informēti koalīcijas partneri.

Savukārt nacionālā apvienība par tālāko rīcību lems valdes sēdē pirmdien kopā ar Jaunzemi-Grendi.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esoša neoficiālā informācija, nacionālās apvienības pārstāvjiem ir dažādi viedokļi par pašreizējo situāciju un to, vai pēc demisijas pieprasījuma būtu jāatstāj valdība. Pārsvaru varētu gūt viedoklis, ka nacionālajai apvienībai jāturpina darbs valdībā, liecina neoficiālā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!