Foto: Saeimas administrācija
Par interneta "manabalss.lv" iniciatīvu, lai atsaukti vai atlaisti Saeimas deputāti nesaņemtu kompensācijas, parakstījušies 5453 cilvēki, liecina piektdien apkopotā informācija.

11.Saeimā nepārvēlētajiem deputātiem tika izmaksātas kompensācijas 266 173 latu apmērā. Grozot likumu, radīsies iespēja nepamatoti netērēt šos valsts budžeta līdzekļus, norāda iniciatīvas autori.

"Ir būtiska atšķirība, vai Saeimas deputāta mandāts beidzas vispārējā kārtībā - pēc četru gadu darba, vai arī tas tiek izbeigts, jo tauta nobalsojusi par Saeimas atlaišanu. Šobrīd likums paredz, ka visi deputāti līdz ar attiecīgās Saeimas pilnvarām, ja nav ievēlēti nākamajā Saeimā, saņem vienreizēju pabalstu triju mēnešalgu apmērā. Uzskatām, ka gadījumos, kad Saeima tiek atsaukta vai atlaista, Saeimas pilnvaras izbeidzas, jo vēlētāji tautas nobalsošanā ir pauduši neapmierinātību ar tās darbu. Līdz ar to šādā situācijā pabalsta izmaksāšana triju mēnešalgu apmērā nav pamatota," teikts iniciatīvas autoru veidotajā anotācijā.

2011.gada 10.novembra balsojumā Saeima šo iniciatīvu noraidīja. Šī iemesla dēļ ierosinājumi autori vēršas pie iedzīvotājiem ar aicinājumu to atbalstīt atkārtotai virzīšanai Saeimā.

Informācija mājaslapā "manabalss.lv" liecina, ka par iesniegtajām iniciatīvām var reģistrēties, ja izmanto "Swedbank", "Nordea" bankas, bankas "Citadele", "Norvik bankas" un "SEB bankas" internetbankas pakalpojumus. Ja iedzīvotājs izmanto citas bankas elektronisko sistēmu, mājaslapas veidotāji aicina palūgt savai bankai, lai tā sazinās ar viņiem. Pēc tam veidotāji ir gatavi uzreiz pieslēgt jebkuras bankas elektronisko sistēmu.

Kā ziņots, Saeimā var tikt iesniegtas vismaz 10 000 cilvēku parakstītas likumdošanas iniciatīvas. Apliecinājuma devējiem ir jābūt vismaz 16 gadus veciem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!