Rīgas apgabaltiesa šodien atcēla lēmumu, kas atteica piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu bijušajam Vidzemes priekšpilsētas Nekustamā īpašuma un komunālās saimniecības pārvaldes direktoram Dainim Žagaram.
Šādu lēmumu tiesa pieņēma, jo uzskata, ka Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa, lemjot par drošības līdzekļa piemērošanu Žagaram, nav ņēmusi vērā viņam izvirzītās apsūdzības smagumu un viņa personību.

Jāatgādina, ka tiesa atteicās Žagaram pagarināt apcietinājuma termiņu, un viņš tika atbrīvots. Rīgas apgabaltiesa šo lēmumu atcēla. Taču, arī atkārtoti lūdzot sankciju Žagara apcietināšanai, tiesa atteicās to dot.

Vidzemes priekšpilsētas tiesa atteikumu piemērot apcietinājumu motivēja ar to, ka ne lietas materiāli, ne citi apstākļi nerada pamatu uzskatīt, ka Žagars izvairīsies no izmeklēšanas darbībām. Par Žagaru galvoja populārais dziedātājs Andris Daņiļenko.

Drošības policija 2.februārī aizturēja Žagaru par Ls 6000 kukuļa izspiešanas mēģinājumu no komunikāciju dizaina aģentūras "Z.O.O.M.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!