Konkursā uz Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektora amatu trešdien atsijāti pieci kandidāti, un tādējādi uz šo amatu turpinās pretendēt atlikušie pieci pieteikušies kandidāti.
Konkursa otrajā kārtā piedalīsies pašreizējais LTV ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Gundars Rēders, LTV programmu direktora vietnieks Harijs Lavkinaitis, Latvijas Radio otrā kanāla direktors Uldis Duka, radio "Brīvā Eiropa" pārstāvis Uldis Grava un SIA "Lattelekom" e-komercijas nodaļas direktors ir Jānis Leja.

Žūrijas komisijas viens no vadītājiem Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTVP) pārstāvis Ilmārs Šlāpins informēja, ka komisijas locekļi balsojuši par katru kandidātu atsevišķi.

Pieciem kandidātiem līdz 19.aprīlim būs jāizstrādā LTV attīstības koncepcija. 24.aprīlī komisija tiksies ar kanditātiem, kas būšot kā darba intervijas, bet 29.aprīlī notiks kandidātu tikšanās ar LTV darbinieku kolektīvu. Galīgo lēmumu par nākamo LTV ģenerāldirektoru plānots pieņemt 3.maijā.

Tostarp trešdien žūrijas komisijas pārstāvji no NRTVP vēlējās, lai koncepcijas raksta visi 10 kandidāti, bet LTV komisijas pārstāvju balsojums bijis vienots un līdz ar to arī izšķirošs. Šlāpins stāstīja, ka LTV pārstāvju pamatojums par kandidātiem esot bijis subjektīvs, ko atzinuši arī televīzijas pārstāvji.

Iepriekšējo LTV ģenerāldirektoru Rolandu Tjarvi padome atlaida 15.februārī par valsts uzņēmuma vadītāja rīcību, kas ir pretrunā ar valsts interesēm, jo viņš noslēdza reklāmas laika pārdošanas līgumus par cenām, ko padome uzskatīja par pārāk zemām, un LTV garantēja reklāmas aģentūras saistības. Tjarve padomes lēmumu apstrīdēja tiesā.

BNS jau ziņoja, ka NRTVP 7.martā izsludināja publisku konkursu uz LTV ģenerāldirektora amatu. Tajā varēja pieteikties līdz piektdienai, 22.martam, iesniedzot savu CV un motivācijas vēstuli. Konkurss notiks divās kārtās, un par nākamā LTV ģenerāldirektora apstiprināšanu padome balsos 3.maijā.

Konkursā pieteicās 10 kandidāti, tajā skaitā arī pašreizējais LTV ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Gundars Rēders, LTV mārketinga direktors Andris Māliņš, televīzijas LTV programmu direktora vietnieks Harijs Lavkinaitis, kā arī bijušais LTV valdes loceklis Edgars Kots, kas kopš 1998.gada ir reklāmas sabiedrības "Labvakar" direktors.

Uz šo amatu pieteikušies arī SIA "Rēzeknes halles" valdes priekšsēdētāja vietnieks Andris Baltacis, kurš savulaik strādājis vairākos masu medijos Rēzeknē, Latvijas Radio otrā kanāla direktors Uldis Duka, SIA "Balttrans" izpilddirektors Andris Ķurbis, bijušais "Neatkarīgās Rīta Avīzes" galvenais redaktors Juris Laksovs, kā arī visbiežāk minētais LTV ģenerāldirektora amata kandidāts radio "Brīvā Eiropa" pārstāvis Uldis Grava. Desmitais kandidāts ir SIA "Lattelekom" e-komercijas nodaļas direktors Jānis Leja.

Par LTV ģenerāldirektora amatu cīnīsies pieci pretendenti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!