Foto: LETA

Par Pierīgas pašvaldību apvienības vadītāju šodien ievēlēts Ādažu mērs Māris Sprindžuks ("Reģionu alianse"), bet par izpilddirektoru - iepriekšējā apvienības vadītāja Daiga Jurēvica (LZS), sociālajā tīklā "Twitter" ziņo Jurēvica.

Kā informēja Ādažu novada domes Sabiedrisko attiecību daļā, jaunievēlētais Pierīgas pašvaldību apvienības priekšsēdētājs Sprindžuks pateicas Jurēvicai, "kura visus Pierīgas pašvaldību vadītājus ir aicinājusi kopā, lai mēs kļūtu par spēku, kurā ieklausās".

"Pierīgas pašvaldības valsts mērogā pilda ļoti nozīmīgu bufera funkciju, uzņemot iedzīvotājus no reģionu centriem, laukiem un Rīgas. No valsts viedokļa ir būtiski saprast, ka tā ir pēdējā iespēja nepazaudēt Latvijas iedzīvotāju. Līdzšinējā pieeja - atņemt resursus attīstībai un pārdalīt tos tukšām skolām - sabiedrībai nav izdevīga. Mūsu uzdevums ir būvēt tiltus un saskaņu, lai veidotu izpratni, ka valsts saimniecībai ir jābūt ekonomiskai un vērstai uz darba vietu radīšanu. Jo, darot otrādi, mēs noēdam pēdējos resursus, būvējot "sapņu pilis", bet iedzīvotājs ir gudrs un tik un tā balso ar kājām, ja neatrod darbu un pienācīgu algu," stāsta Sprindžuks.

Viņš norāda, ka Pierīgas biedrība atbalsta reģionu attīstību, bet iestājas par resursu novirzīšanu uzņēmējdarbības veicināšanai un darba vietu radīšanai reģionos, nevis kā patlaban, kad notiek pārdale pēc aritmētiskā principa - "dodam tiem, kam nepietiek, neskatoties uz to, kas un cik efektīvi tiek darīts".

Jau vēstīts, ka Jurēvica 16. decembrī pēc deputātu iniciatīvas tika atcelta no Carnikavas novada domes priekšsēdētājas amata un saskaņā ar apvienības statūtiem to vadīt var tikai apvienības sastāvā esošo pašvaldību vadītāji un viņu vietnieki. Līdz ar to tika prognozēts, ka Jurēvicai, visticamāk, būs jāzaudē šis amats.

Pierīgas pašvaldību apvienība nodibināta pērn 22. oktobrī un par tās priekšsēdētāju sākotnēji tika ievēlēta Jurēvica, bet par izpilddirektoru tika iecelts bijušais Smiltenes mērs, tagadējais Saeimas deputāts Ainārs Mežulis (ZZS).

2015. gada rudenī 13 Pierīgas pašvaldības - Ādažu, Baldones, Carnikavas, Garkalnes, Ikšķiles, Inčukalna, Ķekavas, Olaines, Ropažu, Salaspils, Saulkrastu, Sējas un Mārupes novadu domes nodibināja savu apvienību, lai kopīgiem spēkiem īstenotu Pierīgas pašvaldību tiesisko interešu aizsardzību, veicinātu to ekonomisko un sociālo attīstību, kā arī sadarbību savstarpēji un ar citām Latvijas un ārvalstu institūcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!