Foto: DELFI
Otrdien no rīta daļējs Saules aptumsums bija skatāms arī Latvijā un, lai gan daudzviet vērot šo dabas parādību traucēja mākoņi, Rīgā interesenti varēja skatīt, kā Mēness aizklāj Saules disku.

Foto galerija

Novērot Saules aptumsumu otrdien var Eiropas, Tuvo Austrumu, Vidusāzijas un Ziemeļāfrikas iedzīvotāji - ja to ļaus laika apstākļi.

Aptumsums sācies pulksten 6:40 pēc Griničas laika (pulksten 8:40 pēc Latvijas laika), kad Mēness pusēna skārusi zemes virsmu Alžīrijas ziemeļos. Ēna virzīsies uz austrumiem caur Ziemeļāfriku, Eiropu, Tuvajiem Austrumiem uz Indijas ziemeļiem un Kazahstānas ziemeļaustrumu robežu.

Otrdien Latvijā ir mākoņains laiks un tikai vietām mākoņu sega pašķirsies. Taču dažviet Saules aptumsums tomēr novērojams, tostarp Rīgā.

Maksimuma fāzē Mēness aizklās 86% no Saules diska, un Saule izskatīsies pēc sirpja ar augšup vērstiem galiem. To pulksten 8:51 pēc Griničas laika (pulksten 10:51 pēc Latvijas laika) varēja novērot Zviedrijas, Somijas, Baltijas valstu un Krievijas ziemeļrietumu teritorijas iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!