Rīgas domes prezidijs šodien nolēma izbeigt darba tiesiskās attiecības ar Rīgas 239.pirmsskolas izglītības iestādes vadītāju Valentīnu Basakovu, kura esot pieprasījusi vecākiem "ziedojumus", lai bērni tiktu iekārtoti bērnudārzā ārpus rindas.
Prezidija lēmumā noteikts, ka darba tiesiskās attiecības ar Basakovu tiks izbeigtas 9.maijā.

Kā norādīts deputātiem sagatavotajos materiālos, Basakova savā darbībā ir pieļāvusi būtiskus pārkāpumus, tāpēc pirmsskolas izglītības iestādes vadītājai ir uzteikts darba līgums.

Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departaments atzīmē, ka Basakova ir pārkāpusi apstiprināto kārtību bērnu uzņemšanai bērnudārzā, radot iespēju naudas ziedotājiem bērnus Rīgas 239.pirmsskolas izglītības iestādē iekārtot ārpus rindas.

Saskaņā ar departamenta veikto pārbaudi šajā mācību gadā kopumā tika konstatēts 21 iesniegums par nepamatotu bērnu uzņemšanu ārpus rindas.

Tāpat Basakova, pieprasot un pieņemot ziedojumus no personām, attiecībā uz kurām tiek pieņemts lēmums, ir pārkāpusi likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonas darbībā".

Deputātiem sagatavotajos materiālos norādīts, ka 239.pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja bez maksas nodevusi pirmsskolas telpas privātpersonai dejošanas nodarbību veikšanai, tādējādi pārkāpjot likumu "Par valsts un pašvaldības finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu".

Pati Basakova savā paskaidrojumā uzsver, ka bērni, kas ir pieņemti bērnudārzā "virs normas", ir pirmsskolas izglītības iestādes darbinieku bērni. Savukārt vecāku maksātā "sponsora nauda" atrodas vecāku komitejas pārstāvju ziņā.

Pret darba tiesisko attiecību izbeigšanu neiebilst arī Izglītības un zinātnes ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!