Foto: F64
Partiju "Jaunais laiks" (JL), "Pilsoniskā savienība" (PS) un "Sabiedrība citai politikai" (SCP) veidotās apvienības "Vienotība" dibināšanas kongress notiks nākamā gada martā, kad par to būs lēmusi katras partijas biedru kopsapulce, informēja partiju pārstāji.

Šobrīd noslēdzies darbs pie partiju apvienības galveno pamatnostādņu izstrādes, kas tiks apstiprinātas partiju kongresos nākamā gada janvārī un februārī. Nosaukums "Vienotība" simbolizē apvienības galvenās vērtības – vienotību, atbildību par valsti un taisnīgumu.

JL valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa norāda, ka "izvēloties nosaukumu apvienībai, mums bija svarīgi, lai tas raksturotu mūsu vērtības. Tikai vienoti mēs esam varējuši būt stipri - vienoti stājušies pretī un uzvarējuši skaitliski pārāko Bermonta armiju, vienoti pierādījuši pasaulei, ka padomju režīms ir sagraujams. [..] Tikai vienoti mēs varam veidot drošu, godīgu un pārtikušu Latviju."

PS priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis savukārt uzsvēra, ka "Latvijas iedzīvotājiem ir jājūt lepnums par savu valsti, nevis kā sprīdīšiem jādomā par došanos uz citām valstīm laimes meklējumos. Ir jālauž sabiedrības priekšstats, ka politika ir tikai savtīgu, šauru interešu lobijs. Mēs esam gatavi pierādīt, ka spējīgākie tautas pārstāvji iet politikā."

SCP priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs pauda, ka "tagad pienācis brīdis, kad visiem kopā jādodas nosargāt savu Latviju. Tādu Latviju, kurā labi klājas visiem godīgiem cilvēkiem. [..] Lai mums uzticētos Latvijas cilvēki, arī pašiem jākļūst stiprākiem, sakārtotākiem, saliedētākiem. [..] To, ko var izdarīt komanda, nekad nespēs paveikt viena persona, vai tas būtu karalis, imperators vai diktators."

Partijas "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai" šī gada augustā vienojās par spēku konsolidēšanu kopīgas apvienības izveidošanā 10. Saeimas vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!