Foto: LETA
Piektdien Krasta apsardzes dienests pulksten 12:15 pārtraucis Jūrmalciemā divu jūrā pazudušo vīriešu meklēšanu, portālu "Delfi" informēja Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Vieta.

Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) pulksten 6:57 saņēma informāciju, ka Jūrkalnes pludmalē divi vīrieši ar alumīnija laivu devušies zvejot. Dienestam ziņots, ka laiva 700 metrus no krasta apgāzusies un pazudusi no redzesloka.

Uz notikuma vietu Krasta apsardzes dienests nekavējoties nosūtījis glābšanas kuģi KA-14 "Astra". Ievērojot dreifēšanas trajektoriju, kuģa apkalpe pārbaudījusi meklēšanas rajonu. Pēc vairākkārtējas meklēšanas rajona un piekrastes pārmeklēšanas vīriešus dienests nav atradis un pulksten 12:15 meklēšanas operācija tikusi pārtraukta.

Jau ziņots, ka dienests meklēšanas darbos bija piesaistījis arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābējus, kuri krastā bija atraduši izskalotus airus un zābaku.

Krasta apsardzes dienests atkārtoti atgādina, ka visiem cilvēkiem, kas atrodas uz ūdens, ir jābūt individuāliem glābšanas līdzekļiem.

Lai atvieglotu ziņošanu Krasta apsardzes dienestam par nelaimes gadījumiem jūrā, kopš 1.janvāra ir ieviests bezmaksas ārkārtas tālrunis 115. Uz to var piezvanīt no visiem sakaru operatoriem.

Krasta apsardzes dienests atgādina, ka savlaicīga ziņošana un personīgo glābšanas līdzekļu izmantošana palielina meklēšanas un glābšanas operācijas sekmīga iznākuma iespējamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!