Foto: DELFI
Latviešu leģionāru piemiņai veltītie pasākumi pie Brīvības pieminekļa noritējuši mierīgi, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Toms Sadovskis.

Gan gājiena laikā, gan pārējo pasākumu laikā, kas svētdien notika Vecrīgā un iepretim Brīvības piemineklim, Valsts policija savu uzdevumu nepieļaut fiziskas konfrontācijas starp pretēju viedokļu paudējiem ir izpildījusi. Visi pasākumi noritējuši mierīgi un aizturētas vien dažas personas par sīkiem pārkāpumiem, uzsver Sadovskis.

Doma laukumā un pie Brīvības pieminekļa pasākumu norises vietās kopā aizturētas septiņas personas – trīs par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskā vietā, divas par iespējamu atrašanos narkotisko vielu ietekmē un divas par sīko huligānismu.

Policija savu darbu turpinās, lai nodrošinātu drošību un sabiedrisko kārtību atlikušajos šīs dienas pasākumos.

Jau ziņots, ka svētdien Rīgā notika vairāki latviešu leģionāru piemiņai veltīti pasākumi, kuru laikā tā sauktie antifašisti piketēja pret "nacisma glorifikāciju". Brīvības pieminekli svētdienas rītā ieskāva norobežojošas barjeras un liels skaits policistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!