Pasaulē vislielākais transporta helikopters "Mi-26T", kā arī Krievijas jaunā pasažieru lainera "Sukhoi Superjet 100" fizelāža un spārni izmēģināti Rīgas laboratorijā "Aviatest", kas ietilpst holdingā "Latvijas novitātes komplekss" (LNK), vēsta žurnāls "Otkritij gorod".

Latvijas inženieru uzdevums esot noteikt lidaparātu konstrukciju resursus un vājās vietas, pirms sākta to sērijveida ražošana.

Kā žurnālam atzinis laboratorijas "Aviatest" direktors Aleksandrs Sorokins, "kad helikopters pie mums atlidoja, cilvēki vienkārši raudāja". Pēc tam esot izveidojusies gara rinda ar interesentiem, kuri vēlējušies apskatīt Krievijas konstruktoru aviācijas domas augstāko sasniegumu.

"Aviatest" sena partnere esot Itālijas kompānija "Agusta", kas ir viena no pasaulē lielākajām helikopteru ražotājām. "Agusta" rīdziniekiem pasūta atsevišķu detaļu un mezglu pārbaudes. Pašlaik "Aviatest" vienlaikus strādājot pie vairākiem itāliešu pasūtījumiem. Piemēram, viņi izmēģina nesošās skrūves ieliktni tā tipa helikopteriem, ar kuriem lido ASV prezidents Baraks Obama, raksta "Otkritij gorod".

Kā ziņots, ar "Agusta" helikopteriem lido arī Latvijas robežsargi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!