Foto: VID
Pagājušā gada pēdējās darba dienās pēc nu jau likvidētās Muitas prokuratūras lēmuma uzņēmums saņēma atpakaļ 12 miljonus cigarešu "Jing Ling" ar Krievijas akcīzes markām, kuras 2009.gada nogalē Valsts ieņēmumu dienests konfiscēja kā tajā gadā lielāko kontrabandas kravu, ziņo TV raidījums "Nekā personīga".

2009.gada Ziemassvētkos VID izmeklētāji un muitnieki atklāja tā gada lielāko cigarešu kontrabandu – 12 miljoni "Jing Ling" cigarešu.

Cigarešu īpašnieks ir kāda Skotijas ofšorā reģistrētās firmas "Dual Agency L.P.", kuru pārstāvošais advokāts Guntars Antoms iesniegumā prokuratūrai lūdzis cigaretes atdot. Lietu uzraugošais prokurors Gints Voicehovičs lūgumu noraidīja, bet advokāts to pārsūdzēja iestādes virsprokurorei Daigai Krecu. Dienu pirms Muitas lietu prokuratūras likvidēšanas virsprokurore nolēmusi, ka krava mēneša laikā jāatdod tās īpašniekam.

Prokurore secinājusi, ka kravas īpašnieks ir pierādījis tās legālo izcelsmi un to, ka tā nav paredzēta realizēšanai Latvijā, turklāt kravas ilgstoša glabāšana rada zaudējumus valstij. Tagad cigaretes pēc divu gadu ilgas uzglabāšanas jāatdod īpašniekiem.

Tai pat laikā izmeklēšana par kontrabandas faktu turpinās. Raidījums ziņo, ka pēc neoficiālās informācijas, prokuratūra par kontrabandistiem uzskata nevis Skotijas
ofšoru, bet kravas automašīnu abus šoferus, kuri it kā paši uz savu galvu ofšoram piederošās cigaretes ar viltu centušies ievest Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!