Foto: LETA
Glābēji Zolitūdē svētdien pusdienlaikā sāka sabrukušā lielveikala "Maxima" ēkas demontāžu, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Viktorija Šembele. Taču pievakarē atsākta cilvēku meklēšana gruvešos.

Dienesti ir saņēmuši ēkas ģeometriskā stāvokļa kontroles mērījumu datus, un tie liecina, ka sabrukušā veikala atlikušajās konstrukcijās nav novērojamas svārstības. Pēc šo datu saņemšanas nolemts sākt nedrošo konstrukciju demontāžu, izmantojot demontāžas ekskavatoru, ko tautā sauc par "grauzēju".

Šembele sacīja, ka vietā, kur, iespējams, vēl ir cilvēku mirstīgās atliekas, būve netiks brucināta. Pēc tam, kad demontāža tiks pabeigta, drupās atsāks meklēt bojāgājušos.

Glābēji pēc pulksten 16 atsāka meklēt cilvēkus, kuri varētu vēl atrasties veikala gruvešos. Tiesa, kā jau iepriekš atzina gan mediķi, gan glābēji, atrast kādu dzīvu vairs nav cerību. VUGD darbinieki ar rokam un lāpstām sākuši pārcilāt gruvešus, meklējot iespējamos upurus.

Glābēji strādās tik ilgi, līdz būs pārliecināti, ka veikala gruvešos vairs neviens nav palicis.

Jau vēstīts, ka sestdien vakarā pārtraukti glābšanas darbi, jo ēkā notika trešais iegruvums. "Maxima" ēka sabruka ceturtdien vakarā, un traģēdijā gājuši bojā jau 54 cilvēki. Vairāki cilvēki nelaimē cieta. Notikušo izmeklēs policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!