Ugunsdzēsēji drupās pārtikas veikalā "Essa" piektdienas vakarā atraduši mirušu 24 gadus vecu sievieti, kas gājusi bojā, veikalā iebrūkot griestiem. Viņas personība ir noskaidrota, bet pagaidām netiks atklāta. Ekspertīze noskaidros, vai sieviete mirusi uzreiz pēc nogruvuma.
Meklēšanas darbi nogruvuma vietā turpinās. Policija nevar pateikt, vai gruvešos vēl ir cilvēki, teica Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns.

Griestu iebrukumā, kad būvniecības normu pārkāpuma dēļ no sestā līdz pirmajam stāvam iebruka būvgruži, cietuši vēl četri cilvēki.

Pašlaik Rīgas 1.slimnīcas neiroķirurģijas nodaļā ārstējās divas cietušās. Vienai ir smaga trauma - smadzeņu kontūzija, bet otrai ir smadzeņu satricinājums, kas vērtējams kā vidēji smaga trauma, BNS noskaidroja slimnīcā. Nogruvumā cieta arī kāds vīrietis, ko nogādāja slimnīcā.

Nogruvums notika ap plkst.13.30. Veikalā nogruvuma laikā bijuši cilvēki, diezgan daudz, kas pārbīlī ar visiem iepirkumu groziņiem metušies ārā uz ielas.

Virs veikala atrodas dzīvokļi. Taču māja nav apdzīvota un tajā notiek remonts. Rīgas būvinspekcijas priekšnieks Ilmārs Leikums uzskata, ka notikušajā vainojams nama īpašnieks Ilmārs Limbēns.

"Viņa īpašumā nams ir kopš 1994.gadā, un es varu pateikt, ka šajā laikā nams ir nolaists, nekas nav darīts, lai to uzlabotu," klāstīja būvinspekcijas priekšnieks. Viņš arī informēja, ka nepieciešamās būvatļaujas tika izsniegtas tikai nama pirmā stāva pārbūvei, tādējādi jau pašreiz varot apgalvot, ka griestu iebrukšanā ir vainojams nama īpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!