Foto: LETA

Bijusī Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) direktore Inga Šmate, kura šobrīd ieņem Valsts sporta medicīnas centra vadītājas vietnieka amatu, neilgi pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktās dokumentu izņemšanas SPKC izņēmusi slimības lapu.

Korupcijas apkarotāji SPKC ieradās pagājušajā pirmdienā, 5. decembrī, bet, kā informēja sporta medicīnas centrā, Šmate ir saslimusi no pagājušās trešdienas, 7. decembra. Šmates slimības lapai būtu jābeidzas šodien, tomēr centrā pieļauj, ka viņa slimības lapu varētu arī pagarināt, jo pagaidām nav saņemta informācija, ka Šmate pirmdien varētu būt darbā.

Pati Šmate ne vakar, ne šodien uz žurnālistu zvaniem neatbildēja.

Jau ziņots, ka KNAB decembrī sācis kriminālprocesu par iespējamu dienesta dokumentu viltošanu saistībā ar vairāku fiktīvu darbinieku nodarbināšanu SPKC.

KNAB rīcībā esošie materiālie liecina, ka SPKC amatpersonas, iespējams, mantkārīgā nolūkā veica dienesta dokumentu viltošanu ar nolūku fiktīvi nodarbināt vairākas personas.

Kā pastāstīja SPKC pārstāve Ilze Arāja, KNAB darbinieki pirmdien ieradušies centrā, lai veiktu procesuālās darbības. No centra lietvedības esot izņemti dokumenti par laika periodu no 2013. gada līdz šim gadam, kas saskan ar laika periodu, kad SPKC vadīja Šmate, kuru gada sākumā aizrotēja uz citu Veselības ministrijas (VM) padotības iestādi – Valsts sporta medicīnas centru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!