Foto: F64
Vairāku atcelto nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" reisu dēļ Valsts prezidentam Andrim Bērziņam tikai naktī uz trešdienu izdevies atgriezties Rīgā. Viņa lidmašīna piezemējusies pulksten 1:30, trešdien no rīta vēstīja LNT raidījums "900 sekundes".

Prezidenta pārstāve Līga Krapāne LNT raidījumam atzinusi, ka kavēšanas nav radījusi papildu izdevumus prezidenta kancelejai, jo biļešu maiņu nodrošināja un izdevumus segusi lidsabiedrība.

"airBaltic" otrdien atcēla reisus no un uz Briseli, Berlīni, Stokholmu, Tallinu un Viļņu, bet pirmdien "airBaltic" atcēla reisus no un uz Briseli, Berlīni, Tallinu un Viļņu. Prezidents Bērziņš uzturējās vizītē Briselē, taču atcelto reisu dēļ arī viņam radās problēmas atgriezties Rīgā. Tāpēc delegācija devās uz Hamburgu, lai no turienes ar tiešo reisu izlidotu uz Rīgu.

Taču tehnisku problēmu dēļ lidmašīna, kurai bija jālido uz Hamburgu, kur to lidostā gaidīja arī Valsts prezidenta Andra Bērziņa delegācija, atgriezusies Rīgas lidostā, un tās izlidošana pamatīgi aizkavējās.

"airBaltic" reisu atcelšanu skaidro ar ar "lidojumu efektivizāciju".

Sākotnēji Kompānija oficiāli nepaskaidro reisu atcelšanas iemeslus, taču tās prezidents Bertolts Fliks intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" nenoliedza, ka paredzēto reisu atcelšana ir iespējama arī perspektīvā un ir sava veida spiediena izdarīšana uz Latvijas valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!