Leģionāru piemiņas dienā, ceturtdien pēcpusdienā Rīgā aizturēti 60 cilvēki, portālu “Delfi” informēja Valsts Policijas preses un sabiedrisko attiecību biroja vadītāja Ieva Zvīdre.
Policija nekomentēja, kādam “politiskajam flangam” pieder aizturētie. Zvīdre uzsvēra, ka viņi aizturēti par sabiedriskās kārtības traucēšanu.

Portāls “Delfi” novēroja, ka Strēlnieku laukumā policija aizturēja vairākus kreiso spēku atbalstītājus, jauniešus, kas mēģināja izraisīt konfliktu ar leģionāru piemiņas gājiena rīkotājiem.

Rātslaukumā tika aizturēti aptuveni desmit nacionālboļševiku organizācijas aktīvisti, kuri gan nemēģināja izrādīt aktīvu pretestību.

Pēc tam policija aizturēja vairākus igauņus, kuri pasākumā piedalījās, rokās turot Igaunijas karogus. Tāpat aizturēts viens no gājiena rīkotājiem - "Nacionālās spēka savienības" līdzpriekšsēdētājs Viktors Birze, kā arī citi aktīvi akcijas dalībnieki.

Vēlāk policija netālu no viesnīcas "Hotel de Rome" aizturēja Latvijas Nacionālās frontes (LNF) līderi Aivaru Gardu un LNF aktīvistes jeb tā sauktās "Gardas meitenes". Nelielā cilvēku grupa turpināja gājienu uz Brīvības pieminekli, bet policija to neļāva.

Savukārt Kaļķu ielā, pie veikala "Kolonna", policisti aizkavēja Saeimas deputātu Leopoldu Ozoliņu (ZZS). Sašutis par policistu rīcību, Ozoliņš ar viņiem sāka asu vārdu pārmaiņu, norādot, ka ir Saeimas deputāts, un pieprasot izsaukt advokātu.

Daļai pasākuma dalībnieku, piemēram, "Nacionālā spēka savienības" un radikālās organizācijas "Pērkoņkrusts" pārstāvim Igoram Šiškinam ar domubiedriem, izdevās nolikt ziedus pie nožogojuma, kas izvietots ap Brīvības pieminekli.

Jau ziņots, ka vairāki simti leģionāru atbalstītāju ceturtdien pēcpusdienā neveiksmīgi mēģināja rīkot gājienu no Strēlnieku pieminekļa uz Brīvības pieminekli. Gājienam divas reizes ceļu šķērsoja policija. Iztraucēt gājienu mēģināja arī vairāki kreiso spēku atbalstītāji, taču policija nepieļāva sadursmes starp abām grupām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!