Pirmdien 39 gadu vecumā pēkšņā nāvē miris bijušais iekšlietu un labklājības ministrs, kā arī 6. un 7.Saeimas deputāts ("Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK) Roberts Jurdžs, informē "tēvzemiešu" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Grīnblats.
Miris eksministrs un 7. Saeimas deputāts Roberts Jurdžs

Miris eksministrs un 7. Saeimas deputāts Roberts JurdžsApvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK ģenerālsekretārs Juris Saratovs žurnālistiem pastāstīja, ka kopš Jurdža nāves ir pagājušas tikai pāris stundas un vēl nav zināmi nāves iemesli.

Viņš arī atzina, ka nāve bijusi ļoti pēkšņa, jo līdz šim Jurdžs nekad nav sūdzējies par veselību. Arī Ogres slimnīcas galvenais ārsts, kur Jurdžs pēc 7.Saeimas pilnvaru beigām strādāja par anesteziologu reanimācijas nodaļā, Saratovam atzinis, ka Jurdžs nav sūdzējies par veselības problēmām.

Pagaidām vēl nav zināms bēru datums, taču norādīja, ka apvienība noteikti centīsies palīdzēt bēru organizēšanā.

Jurdžs miris savās mājās Rīgā.

Personu datu bāze http://www.x-faili.lv liecina, ka viņš dzimis 1963.gadā Ludzā, bet mediķa izglītību ieguvis Rīgas Medicīnas institūtā, kā arī profesora Keggi Ortopēdiskā fonda kursos ASV. Karjeru viņš sāka 1987.gadā, strādājot par ķirurgu Rēzeknes slimnīcā, bet vēlāk viņš strādāja par Zemessardzes Latgales brigādes medicīnas daļas priekšnieku.

No 1995. līdz 1998.gadam viņš bija 6. Saeimas deputāts un darbojās Aizsardzības un iekšlietu komisijā. 1998.gada martā Jurdžu ievēlēja 7.Saeimā, bet marta beigās viņš kļuva par iekšlietu ministru. No 1999.gada jūlija līdz 2000.gada maijam darbojās labklājības ministra amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!