Foto: DELFI
Valsts policijas (VP) Iekšējās drošības biroja (IDB) Pirmstiesas izmeklēšanas nodaļa (PIN) pērn pieņēmusi 26 lēmumus par atteikšanos sākt kriminālprocesu saistībā ar speciālo uzdevumu bataljona "Alfa" darbinieku iespējami prettiesisku rīcību, informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses pārstāve Gunta Skrebele.

2009.gadā pieņemti 22 šādi lēmumi, bet 2008.gadā - 11.

Pagājušajā gadā pret "Alfas" darbiniekiem ierosinātas piecas disciplinārlietas un disciplināri sodīti pieci "Alfas" darbinieki - trim no viņiem izteiktas piezīmes, vienam - rājiens, bet viens atvaļināts no dienesta.

2009.gadā pret "Alfas" darbiniekiem ierosināta viena disciplinārlieta, kas rezultējusies ar piezīmes izteikšanu.

2008.gadā pret "Alfas" darbiniekiem ierosinātas 11 disciplinārlietas, no tām divas izbeigtas. Vienā gadījumā netika konstatēti pārkāpumi "Alfas" darbinieka rīcībā, bet otrā - nebija iespējams "Alfas" darbinieku saukt pie disciplināratbildības, jo viņš jau bija atvaļinājies no dienesta. Togad disciplināri tika sodīti desmit "Alfas" darbinieki, sešos gadījumos piemērojot piezīmi, vienā - pazemināšanu amatā, vienā - atvaļināšanu, bet divos - brīdinājumu par neatbilstību ieņemamajam amatam.

2007.gadā pret "Alfas" darbiniekiem rosinātas desmit disciplinārlietas, disciplināri sodīti desmit "Alfas" darbinieki. Trijos gadījumos kā disciplinārsods piemērots rājiens, piecos - brīdinājums par neatbilstību ieņemamam amatam, vienā - piezīme, bet vēl vienā - atvaļināšana no dienesta.

Savukārt 2006.gadā pret "Alfas" darbiniekiem ierosinātas trīs disciplinārlietas. Vienam darbiniekam kā disciplinārsods piemērota piezīme, otram - rājiens, bet trešajam - pazemināšana amatā.

Tādējādi kopumā piecos gados pret "Alfas" darbiniekiem ierosinātas 30 disciplinārlietas, informēja Skrebele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!