Foto: DELFI
Ar plakātiem "Nē etniskai diskriminācijai" pie Saeimas piketā pulcējušies "Saskaņas centra" (SC) atbalstītāji.

Viņi rībina bungas un pūš taures, bet rokās viņiem ir plakāti "Nē, etniskai diskriminācijai", kā arī karogi ar apvienības SC logotipu. Plakāti arī liecina, ka pirmie vairāki desmiti piketētāju ieradušies no Latgales - Balviem, Daugavpils, Krāslavas.

Ap Saeimas ēku sapulcēti policijas spēki, kā arī apsardze, kas ķēdē izvietojušies pie Saeimas ēkas, kā arī Saeimas apkārtnes škērsielās, novēroja aģentūra BNS.

Viens no jauniešiem, kas ieradies no Daugavpils, aģentūrai BNS sacīja, ka vēlas parādīt savu attieksmi pret notiekošo valstī un to, ka viņam nav vienalga. Pietiekot runāt virtuvēs, esot kaut kas jādara, sacīja jaunietis.

SC līderu un jauno deputātu nebija piketētāju vidū, taču, kad viņi iznāca no Saeimas frakcijas ēkas, kas bija iepretim Saeimas namam, pūlis viņiem uzgavilēja. Ar piketētājiem sarokojās SC līderis Jānis Urbanovičs, bet Valērijs Agešins pacēla rokas un demonstrēja uzvaras zīmi.

Agešins norādīja, ka SC centīsies izmantot visas metodes, kas atļautas likumā.

"Mēs uzskatām, ka mūsu uzvara 11.Saeimas vēlēšanās pašlaik izskatās kā nozagta. Mūsu atbalstītāji un vēlētāji pieprasa no mums aktīvu rīcību un mēs arī rīkosimies, izmantojot arī ārpusparlamenta darbības metodes," viņš sacīja.

Agešins uzsvēra, ka 75% viņu vēlētāju ir krievi, bet viena trešdaļa latviešu. "Visus šos cilvēkus gatavojas padarīt par mūžīgiem atstumtajiem, mēs to iespēju robežās neļausim darīt. Pēdējie notikumi liecina par to, ka bez "Saskaņas" nevar būt sakarīgas valdības."

Piketētāji skaļi pūš taures un sit bungas, skandējot vārdu "Saskaņa". Starp plakātiem redzami arī tādi uzraksti kā - "Visus pasažierus laivā!", "Viņi saka, ka tā nav etniska diskriminācija, tad kāpēc viņi neļauj mums būt pārstāvētiem", vēstīts uz kāda no plakātiem.

Pūļa priekšplānā ir izvirzījies arī nacionālists Uldis Freimanis, kurš rokās turēja saritinātus tualetes papīrus ar politiķu seju apdruku.

Viens no apsardzes darbiniekiem sacīja, ka kopumā no apsardzes firmas kārtību uzmana 30 cilvēku, bet policija neatklāja, cik daudz policistu sapulcēti kārtības uzraudzīšanai.


Video www.nra.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!