Aizsargjoslās ap valsts aizsardzības objektiem bez saskaņošanas turpmāk būs aizliegts gan celt teltis un kurt ugunskurus, gan arī rīkot publiskus pasākumus, turēt dzīvniekus un novietot traktortehniku.

Otrdien valdībā atbalstītie noteikumi par darbību ierobežojumiem aizsargjoslās ap valsts aizsardzības objektiem paredz, ka aizsargjoslās bez saskaņošanas ar objektu valdītāju būs aizliegts ierīkot spēļu laukumus un atpūtas zonas, celt teltis un kurt ugunskurus, rīkot publiskus pasākumus, to skaitā sapulces, gājienus un piketus, turēt dzīvniekus un nokraut materiālus, kā arī novietot mehāniskos transportlīdzekļus un traktortehniku vai citu tehniku.

Saskaņā ar noteikumiem par aizsargjoslām ap valsts aizsardzības objektiem pašlaik aizsargjoslas ir noteiktas ap Aizsardzības ministrijas (AM) un Nacionālo bruņoto spēku objektiem, kā arī Valsts prezidenta pili.

AM, aizbildinoties ar drošības nolūkiem, ir ierosinājusi noteikt aizsargjoslu arī ap Saeimas ēku Jēkaba ielā. Šo ierosinājumu oktobra sākumā izskatīja valsts sekretāru sanāksme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!