Foto: LETA

Lai padarītu jauniešu medija saturu saistošāku un uzzinātu sabiedrības viedokli, Latvijas Radio 5 - "Pieci.lv" - aicina Latvijas iedzīvotājus piedalīties interneta aptaujā par radio paveikto tā darbības pirmajā gadā, informēja Latvijas Radio preses sekretāre Laura Elizabete Vanaga.

Aptauja pieejama "Pieci.lv" interneta mājaslapā, un to ikviens aicināts aizpildīt līdz 13.oktobrim, atbildot uz jautājumiem par radio darbību un sūtot ierosinājumus. Anketu datus radio izmantos, lai apkopotu klausītāju vērtējumus un pilnveidotu programmas skanējumu.

Kā ziņots, Latvijas Raidorganizāciju asociācija (LRA) nosūtījusi atklātu vēstuli Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) un Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, kurā aicina skaidrot "Pieci.lv" piešķirto līdzekļu lietderību.

Vēstulē minēts, ka pēc vairāk nekā gadu ilgas darbošanās radio tirgū 2014.gada 4.septembrī saņemtie TNS Latvijas radio vasaras reitingi liecina, ka "Pieci.lv" klausītāju skaits vecuma grupā no 12 līdz 24 gadiem ir 8398, savukārt vecuma grupā no 25 līdz 74 gadiem - 14 975 klausītāji, kas neattaisno izteiktos solījumus.

Tikmēr "Pieci.lv" direktors Kārlis Dagilis norāda, ka salīdzinoši mazā klausītāju auditorija ir tikai FM viļņos, radio ir populārs interneta vidē, jauniešu interese par to tikai aug.

"Pieci.lv" šovasar svinēja savu pirmo jubileju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!