Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 18 ugunsgrēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Astoņi ugunsgrēki dzēsti Rīgā, seši - citās pilsētās, bet četri - novados.

Platības ziņā viens no lielākajiem ugunsgrēkiem izcēlies kādā divstāvu mājā Robežu ielā, Jūrmalā. Glābēji uzsaukumu saņēmuši plkst.3.57, un notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamā māja.

Pirms VUGD darbinieku ierašanās astoņi cilvēki bija paguvuši evakuēties pašu spēkiem, savukārt glābēji no piedūmotajām telpām izglāba vēl piecus cilvēkus.

Kopumā 225 kvadrātmetru platībā dega mājas jumts un 150 kvadrātmetru platībā - mājas otrais stāvs, bet 50 kvadrātmetru platībā - mājas pirmais stāvs. Šodien īsi pirms plkst.6 ugunsgrēku izdevies lokalizēt, tomēr vēl turpinās tā likvidācijas darbi.

VUGD kopumā saņēmis 48 izsaukumus, no kuriem seši bijuši maldīgi.

Piektdien VUGD darbinieki 24 reizes piedalījušies glābšanas darbos - pa desmit reizēm Rīgā un novados un vēl četrreiz citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 7348 ugunsgrēki, tostarp 2253 kūlas degšanas gadījumi. No 1.janvāra līdz šodienai ugunsgrēkos cietuši 293, bet gājuši bojā 50 cilvēki, tostarp divi bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!