Ja netiks palielinātas valsts un pašvaldību dotācijas pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu, būs jāsamazina vilcienu reisu skaits.
Satiksmes ministrijas Dzelzceļa departamenta direktors Jānis Veidemanis norādīja, ka pašlaik no budžeta dotācijām pasažieru pārvadājumiem tiek piešķirti aptuveni 300 tūkstoši latu, kas ir 5% no nepieciešamā apjoma.

Pēc Veidemaņa vārdiem, par šo naudu var piešķirt pasūtījumu pasažieru pārvadājumiem pa šaursliežu dzelzceļu maršrutā Gulbene - Alūksne, kā arī veikt nelielus vilcienu remontdarbus.

Nepietiekamā finansējuma dēļ vilcienu remontiem jau jūlijā varētu tikt norakstīti četri elektrovilcieni. Veidemanis norādīja, ka pagaidām netiek runāts par kādas vilcienu līnijas slēgšanu, taču reisu skaits tiks samazināts.

Lai runātu par neapmierinošo situāciju, otrdien tiksies valsts a/s "Latvijas dzelzceļš" uzņēmuma "Elektrovilciens" un Rīgas reģiona pašvaldību pārstāvji.

Dzelzceļa likums paredz, ka pasažieru pārvadājumi ir jādotē valstij un pašvaldībām, piešķirot līdzekļus tiem maršrutiem, kuros ir vislielākā nepieciešamība pārvadāt cilvēkus. Tomēr pašlaik pasažieru pārvadājumi galvenokārt tiek apmaksāti no "Latvijas dzelzceļa" kravu pārvadājumos gūtās peļņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!