Foto: PantherMedia/Scanpix
Valdība otrdien, 1.aprīlī sēdes slēgtajā daļā vienojusies piešķirt finansējumu, lai jau šogad nodrošinātu krievu valodā raidošā Latvijas Radio 4 pieejamību Krievijas un Baltkrievijas pierobežā mītošajiem Latvijas iedzīvotājiem.

Šāds lēmums pieņemts pēc iepazīšanās ar Kultūras ministrijas sagatavoto ziņojumu par Latvijas informatīvās telpas aizsardzību, pēc valdības sēdes atzina Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Lai nodrošinātu krievu valodā runājošo cilvēku iecienītā Latvijas Radio 4 apraidi vietās, kas atrodas Krievijas un Baltkrievijas pierobežā, ik mēnesi būs nepieciešami aptuveni 6000 eiro, liecina atbildīgo ministriju aprēķini.

Turklāt, kā valdības sēdes slēgtajā daļā norādījis satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V), patlaban apraides nodrošināšana nav iespējama arī tehnisku iemeslu dēļ.

Tehnisko šķēršļu novēršanai būšot nepieciešami vairāki mēneši.

Patlaban atsevišķos pierobežas apvidos Latvijas iedzīvotājiem ir pieejami Krievijas un Baltkrievijas televīzijas kanāli un radiostacijas, bet iespējas klausīties Latvijas radio pārraides un skatīties vietējos televīzijas kanālus ir ierobežotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!