Foto: LETA
Iepretim Krievijas vēstniecībai Rīgā, Antonijas ielā 2, trešdien, 3. septembrī, pulksten 17:00 notiks protests pret Krievijas militāro iebrukumu Krievijā, portālu "Delfi" informē biedrība "Ukraiņu kongress Latvijā".

Piketu organizē Baltijas-Melnās jūras alianse un biedrība "Ukraiņu kongress Latvijā".
Organizatori aicina piedalīties tos, "kam rūp Ukrainas liktenis, lai protestētu pret Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā."

"Šobrīd Krievija ieved Ukrainā karaspēku un bruņu tehniku. Tā ir militāra invāzija. Tās vairs nav negodīgas cīņas separātistu aizsegā, bet gan reāls un tiešs militārs uzbrukums suverēnai valstij. Krievija ir sākusi karu Eiropā," skaidro piketa organizatori.

Biedrība norāda, ka "karš Ukrainā ir arī mūsu karš, tā iznākumam būs gan simboliska nozīme, gan arī pavisam reālas tālākās sekas visu trīs Baltijas valstu drošībai".

Pēc piketa pie Krievijas vēstniecības tā dalībnieki dosies uz Lielbritānijas vēstniecību Alunāna ielā 5, lai atgādinātu, ka pasaule nav aizmirsusi 1994.gada Budapeštas memorandu, kurā Lielbritānija kopā ar ASV un Krieviju piekrita garantēt Ukrainas suverenitāti un drošību apmaiņā pret to, ka Ukraina atteiksies no tai piederošajiem atomieročiem.

Krievijas militārā agresija pret Ukrainu turpinās jau mēnešiem ilgi. Krievija ir sniegusi atbalstu prokrieviskajiem teroristiem Ukrainas austrumos ar cilvēkresursiem un militāro ekipējumu. Krievijas izraisītās agresijas dēļ ir gājuši bojā civiliedzīvotāji un Ukrainas armijas karavīri, kas cīnās par savas valsts suverenitāti un savas tautas tiesībām pašai lemt savu likteni, atgādina biedrība "Ukraiņu kongress Latvijā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!