Foto: LETA

No ceturtdienas pirmie 23 stacionārie fotoradari uz Latvijas ceļiem uzsākuši savu darbu – ātruma pārkāpēju ķeršanu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Lita Juberte.

Valsts policija ir pārbaudījusi 23 uzņēmuma "Vitronic Baltica un partneri" izbūvēto stacionāro iekārtu ietvarus, pašas mērierīces, kā arī pakalpojuma kvalitāti, kas atzīta par atbilstošu. Līdz ar to fotoradari uzsāk savu darbību gan Rīgā, gan ārpus tās.

Pirms stacionārajiem fotoradariem atbilstoši Valsts standartam ir izvietota ceļazīme, kura brīdina par radaru.

Policija informē, ka radari uzstādīti šādās adresēs: Babītes novads, autoceļš A10 (Rīga-Ventspils) 16.km; Babītes novads, autoceļš A10 (Rīga-Ventspils) 16.km; Olaines novads, autoceļš A8 (Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža (Meitene), 14.km; Mārupes novads, autoceļš A5 (Salaspils-Babīte), 30. km, pie kapiem; Olaines novads, autoceļš A8 (Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža (Meitene)), 20.5. km, Jaunolaine, pretī mājai "Nāburdziņi"; Ķekavas novads, autoceļš P 89 (Ķekava-Skaistkalne), 4.km; Rīga, Salu tilts (Zaķusala); Rīga, Salu tilts (Zaķusala); Rīga, Dienvidu tilts; Rīga, Dienvidu tilts; Rīga, Krasta iela 101; Rīga, Vanšu tilts; Rīga, Vanšu tilts; Rīga, Zemitānu tilts; Rīga, Vairogu tilts; Rīga, Brīvības gatve, pie nama Nr.363; Ādažu novads, autoceļš A 1 (Rīga (Baltezers) - Igaunijas robeža (Ainaži)), Baltezers, pie kapiem; Carnikavas novads, Garciems, pie nama "Silenieki"; Sējas novads, autoceļš A3 (Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža), 4.km; Murjāni, pie sporta ģimnāzijas
Kocēnu novads, Vaidavas pagasts, autoceļš A3 (Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža (Valka)), 58.9km; Brocēnu novads, Blīdenes pagasts, autoceļš A9 (Rīga-Liepāja), 85.km; Mārupes novads, autoceļš P132 (Rīga-Mārupe), 6,4.km; Olaines novads, autoceļš A8 (Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža (Meitene)), 28.km.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis ir nosūtījis privātajam partnerim otro brīdinājumu, kas turpina janvārī iesākto līguma laušanas procedūru. Brīdinājums paredz, ka divu mēnešu laikā komersantam jānovērš trūkumi un jāizpilda līgumsaistības, atgādina Juberte.

Jau ziņots, ka uzņēmums "Vitronic Baltica" Rīgā jau uzstādījis aptuveni desmit stacionāros fotoradarus un sola, ka visi radaru montāžas darbi galvaspilsētā tuvākajās dienās būs pabeigti. Savukārt Iekšlietu ministrija uzskata, ka visus 160 radarus uzņēmums nepagūs uzstādīt līdz vienošanās paredzētajam 20.maijam, tāpēc turpinās līguma laušanas procedūru.

Saskaņā ar vienošanos starp uzņēmumu un Valsts policiju visiem 160 stacionārajiem radariem bija jābūt uzstādītiem līdz 20.maijam. Iekšlietu ministrija jau iepriekš norādīja - "jau šobrīd ir skaidrs, ka darbu apjoms nebūs izpildīts līgumā noteiktajā apmērā", tāpēc Valsts policija turpinās līguma laušanu ar uzņēmumu un nosūtīs KS "Vitronic Baltica un Partneri" otro paziņojumu par līgumā noteikto saistību savlaicīgas un pienācīgas neizpildes sekām.

Saskaņā ar līgumu uzņēmumam "Vitronic Baltica" un Partneri jāpiegādā un jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 - tukši ietvari, un jānodrošina 30 pārvietojamo iekārtu darbība. Šobrīd uz ceļiem atrodas 34 pārvietojamie radari.

"Vitronic Baltica un partneri" 15 pārvietojamos fotoradarus uzstādīja pērn 21.novembrī, šogad janvārī ieviesti vēl 15, bet no 2008.gada Latvijā darbojas četri, kurus savulaik iegādājās Valsts policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!