Foto: LETA

Saskaņā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) apkopotajiem datiem par ceļu satiksmes negadījumu skaitu un to intensitāti decembra mēnesī, visbiežāk izraisīto avāriju skaits palielinās tieši pirmssvētku dienās, portālu "Delfi" informē LTAB.

Tendence, ka avāriju skaits palielinās pirmssvētku dienās saglabājas jau vairākus gadus.

"Tāpat jāatzīmē, ka liela daļa negadījumu notiek lielveikalu autostāvvietās, kur pirmssvētku dienās satiksme ir īpaši intensīva, turklāt daudzās no tām vēl aizvien nav izvietotas kustību regulējošas zīmes, kā rezultātā arī visbiežāk rodas avārijas situācijas," stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics.

Tieši pirmssvētku laiks ir tas brīdis, kad iedzīvotājus pārņem iepirkšanās drudzis, un lielveikalu stāvvietas ir pārpildītas, tādēļ autovadītājiem vajadzētu pievērst lielāku uzmanību tam, kā tajās pārvietoties.

Kā liecina LTAB dati, avāriju skaits decembrī pirmssvētku dienās ir būtiski lielāks kā citās dienās.

Salīdzinājumam – 2013.gada 19.-23.decembrī tika izraisīti 272 ceļu satiksmes negadījumu, bet 24.-26.decembrī –145 negadījumu. Savukārt 29.-31.decembrī negadījumu skaits sasniedza 203, turpretī 2014.gada 1.-3.janvārī – 150.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!