Šogad plaši Līgo svētki tiks atzīmēti gandrīz visās Latvijas pilsētās un pagastos. Līgo svētkos Rīgā un visā Latvijas teritorijā notiks daudz dažādu pasākumu, kas vairāk raksturojami kā šlāgermūzikas koncerti ar ugunskuriem un gardumu baudīšanu.
Rīgā jau kopš ceturtdienas darbojas zāļu tirgus Doma laukumā, bet pie Jēkaba kazarmām var apskatīt Latvijas ražotāju gada veikumu.

Mežaparkā Līgo vakarā paredzēta "Lielā līgošana Mežaparkā", kur būs jātnieku sporta sacensības.

Mežaparkā iecerēts rīkot svētkus mazturīgajiem rīdziniekiem. Ieeja bērniem būs par brīvu, bet pensionāriem ieeja maksās 50 santīmu.

Piebalgas novadā Zosēnos pie Skrāģu kroga 23.jūnijā notiks vērienīga Jāņu svinēšana.

Pasākumu, kurā solījusies būt klāt arī Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga, organizē Zosēnu pagasta padome, "Baņutas fonds" un Valsts tautas mākslas centrs sadarbībā ar Piebalgas novada pagastiem.

Jāņu svinēšana sāksies jau plkst.9 ar Zāļu dienas tirgu Māras tirgus laukumā, bet uz skatuves notiks Jāņu dziesmu un rotaļu mācīšana. Savukārt Amatnieku laukumā būs atvērtas seno amatu un floristu meistardarbnīcas. Būs zaļumballe līdz rītam.

Cēsīs Līgo dienā pilsētas dome un sporta skola rīko tradicionālo skrējienu "Jānis".

Savukārt Gulbenes rajona Līgo pagastā 23.jūnija rītā līgotāji zirga pajūgā brauks ciemos pie Līgām un Jāņiem.

Līgotājas, kuras piektdienas rītā zirga pajūgā brauks ciemos pie Jāņiem un Līgām, būs Siltāju pamatskolas skolotājas Iveta Golovača, Eva Pētersone un skolēni Renāte Rudzīte un Natālija, Laura un Pēteris Markoviči. Savu zirga pajūgu ciemos braukšanai atvēlējusi un pie grožiem būs pati saimniece Velta Lejiņa.

No Līgām tikai viena esot sievas gados, bet visas pārējās - meitēni. No Jāņiem apmēram 20 ir vīri, bet ar sirmumu matos - pieci. Visi pārējie ir vēl tikai Janči. Jāsecina, ka vārds Jānis Līgo pagastā ir modē.

Pulksten 22 Līgo pagastā sāksies balle pie kultūras nama, pagalmā būs lielais ugunskurs. Par visu maksās pašvaldība, arī par sieru cienastā, bet alus gan līgotājiem būšot jāgādā pašiem.

Jāņu rīta sagaidīšana ar koncertiem un ballēm notiks Ventspilī, Jūrkalnē ar uzvedumu "Vasaras saulgrieži", Skrundā ar zaļumballi, Liepājā ar Raimonda Paula piedalīšanos, Saldū, Bauskas pilsētas parka estrādē. Kuldīdznieki Līgo vakaru varēs sagaidīt uz ūdens uzceltajā Hercoga Jēkaba estrādē ar dziesmu spēli "Trīs māsas un prominentas personas".

Jāņu ielīgošana līdz rīta ausmai notiks arī Jēkabpilī, Preiļos, Strenčos, Rūjienā un daudzās citās Latvijas pilsētās un pagastos.

Pedvālē notiks balonu festivāls ar koncertiem un citiem pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!