Foto: Shutterstock
Pavisam ātri un vienkārši pagatavojama konservēto tomātu zupa ar rīsiem. Zupai piešķirsi svaigāku aromātu un garšu, ja uzreiz pēc pagatavošanas iemaisīsi tajā sakapātus pētersīļus.

::recepte::

Lielā katlā uzkarsē eļļu un saber tajā sakapātu sīpolu, smalki sagrieztu burkānu un selerijas kātu. Dārzeņus apcep, līdz tie kļūst mīksti.

Tad pievieno cukuru un etiķi – karsē visu apmēram minūti. Uzreiz pēc tam dārzeņos iemaisa arī tomātu pastu.

Pēc tam dārzeņiem pievieno konservētos tomātus – ja gabaliņi lieli, tos nedaudz sakapā ar nazi. Visu pārlej ar buljonu, pieber zupai rīsus un vāra 20 minūtes, katliņam uzliekot vāku.

Kad zupa gatava, to pasniedz bļodiņās, virsū uzkaisot sakapātas pētersīļu lapiņas.

::!recepte::

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!