Foto: DELFI
Aizvadītajā nedēļā policistiem Rīgā nācās tikt galā ar stundu bastotājiem, kuri skolas vietā izlēma apmeklēt galvaspilsētu, un pusaudžiem, kuri ar skaļu mūziku traucēja kaimiņu mieru, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas Pašvaldības policijā.

Piektdien ap pulksten 15.30 palīdzību lūdza kāda tirdzniecības centra apsargs, kurš paskaidroja, ka veikalā ilgāku laiku klīstot un radot aizdomas divi nepilngadīgie.

Kad policisti ieradās notikuma vietā un pārbaudīja apsardzes darbinieka norādīto abu brašuļu personas datus, kā arī pajautāja veikala apmeklējuma iemeslus, viņi konstatēja, ka puiši paši izdomājuši sev sagādāt brīvdienu. 12 un 14 gadus vecie puikas bija ieradušies Rīgā no citas pilsētas, turklāt pieaugušajiem par savām gaitām nepaziņojot. Par "brīvdienām" nācās skaidroties gan abiem brašuļiem, gan viņu vecākiem.

Savukārt sestdien pirms pulksten vieniem naktī policistiem piezvanīja kāds vīrietis, sūdzoties par skaļu mūziku kaimiņos. Dzīvokļa, no kura atskanēja skaļā mūzika, durvis policistiem atvēra 16 gadus veca jauniete, kurai policisti aizrādīja par naktsmiera traucēšanu.

Patrulējot pilsētā, policisti svētdien naktī pamanīja kādu jaunieti nepārprotamā alkohola reibumā. Pārbaudot viņa personas datus, izrādījās, ka grādīgo dzērienu lietotājam ir 15 gadi.

Par notikušo policisti paziņoja nepilngadīgā mātei, viņas klātbūtnē pieņemts nepilngadīgās personas paskaidrojums, jo par notikušo savs viedoklis bija jāizsaka arī mātei. Policisti jaunietim noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu par atrašanos sabiedriskā vietā reibuma stāvoklī un par to, ka viņš dzīvo bez personu apliecinoša dokumenta. Divas stundas vēlāk puisis nodots mātes aprūpē.

Svētdien policisti saņēma ziņas, ka gājēju tunelī kāds nepilngadīgais ubago. Policisti nekavējoties devās uz norādīto vietu un sastapa tur 12 gadus vecu zēnu. Savas nodarbes iemeslus viņš īsti nevarēja paskaidrot. Par mazdēla gaitām pārsteigta bija arī jaunā cilvēka vecmāmiņa, kuru policisti telefoniski informēja par notikušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!