Foto: LETA
Skandalozākie Latvijas Skolu un jaunatnes dziesmu un deju svētki, kā arī līdz šim grandiozākais festivāls "Positivus". Jūlijā arī sākās Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa laiks, valdības ministrs tika pieķerts braucam "atļautā reibumā", Liepājā uzvirmoja pedofilu skandāls, bet aculiecinieks nofilmēja traku kautiņu pie CSDD. Jūlijā "Delfi" devās uz krīzes nomocīto Grieķiju, iepazina skaudro ģimenes ārstu darba ikdienu un viesojās Laimas Vaikules krāšņajā koncertā Jūrmalā - apkopojam jūlija aktuālo ziņu Top15.

Foto: Kadrs no video
Trešdien līdzšinējais aizsardzības ministrs
Raimonds Vējonis
Saeimā nodeva Valsts prezidenta svinīgo solījumu, tādējādi kļūstot par Latvijas Valsts prezidentu un amatā nomainot Andri Bērziņu.

Lasīt vairāk

Foto: Jānis Romanovskis
XI Latvijas Skolu un jaunatnes dziesmu un deju svētkos par sensāciju sociālajos tīklos, svētku leģendu un jauniešu elku kļuvis noslēguma koncerta "Manā dziesmā Tu..." deju virsvadītāja Jāņa Purviņa asistents, kā viņš pats saka – "kustinators"
Justs Celms
.

Lasīt vairāk

Svētdien Grieķijā aizvadīts referendums par valdības vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem. Portāls "Delfi" par Grieķijas izšķiršanos ziņo tiešajās reportāžās no Atēnām.

Lasīt vairāk

Foto: PantherMedia/Scanpix
Pirmdien, 13. jūlijā, Liepājas tiesa atzinusi par vainīgiem netiklu darbību izdarīšanā ar mazgadīgo pret viņas gribu divus liepājniekus – 48 gadus vecu vīrieti un viņa 22 gadus veco dēlu, ziņo portāls "liepajniekiem.lv".

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Ģimenes ārsts ir pirmais speciālists, pie kā griezties pēc medicīniskas palīdzības. Īpaši laukos dakteriem jātiek galā ar milzumdaudz problēmām – izolētība, finansējuma trūkums, jauno speciālistu trūkums, skaidro Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas valdes locekle Sandra Gintere. Viņa kā lielu problēmu atzīmē arī ārstu izdegšanu un bailes runāt par kļūdām.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Trešdienas, 8. jūlija, vakarā Dzintaru koncertzālē pulcējās leģendārās pašmāju dziedātājas Laimas Vaikules (attēlā) daiļrades cienītāji, lai baudītu festivāla

Laima Vaikule Rendez-vous

pirmo vakaru.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Medikaments, ko vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs
Kaspars Gerhards
(NA) minējis kā iespējamu vaininieku alkohola konstatēšanā viņa asinīs pēc satiksmes negadījuma, satur vien augu eļļas, apgalvo ražotājs.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
1944. gada 18. novembra kaujā Kureļa grupas bataljona komandieris Roberts Rubenis, kurš dienu iepriekš atteicās padoties nacistu ģenerālim Frīdriham Jekelnam, tika smagi ievainots. Kaujā zaudējumus cieta gan leitnanta Rubeņa bataljons, gan vācu spēki. Īsi pēc šīs cīņas leitnants Rubenis mira, taču viņa bataljons turpināja pretoties svešzemniekiem. Šī un citu traģisko, bet vienlaikus aizraujošo vēsturisko stāstu nodošanu nākamajām paaudzēm turpina uzņēmējs Andrejs Ķeizars, kurš dibinājis gan Rubeņa fondu, gan radījis nu jau otro muzeju, kas apmeklētājus iepazīstina ar leitnanta Roberta Rubeņa bataljona gaitām.

Lasīt vairāk

Pirmdien Bauskas ielā pie
Ceļu satiksmes drošības direkcijas
(
CSDD
) ēkās notikusi skarba vārdu apmaiņa un dūru izvicināšana starp diviem šoferiem, kuri nekādi nav spējuši sadalīt brīvo vietu automašīnu stāvvietā, pastāstīja "Delfi" lasītājs Maksims.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Latvijas Etnogrāfiskais
brīvdabas muzejs
ir viena no vietām, kurp parasti vedam bērnus un ciemiņus, lai parādītu latviešu kultūras un tradīciju bagātību. Ne viss vienmēr ir saprotams un uzreiz uztverams, tādēļ muzeja personālam, kas lauku sētās strādā, ir svarīga loma un būtu pienākums laipni paskaidrot un palīdzēt apmeklētājiem. Tomēr, ne vienmēr tā notiek un pieredze visās sētās ir laba.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Portāls "Delfi" visa "Positivus" festivāla garumā piedāvāja teksta tiešraidi no notikuma vietas, vēstot par visu, kas notiek festivāla teritorijā, piedāvājot plašu fotoreportāžu un interviju klāstu, kā arī turot roku uz pulsa par atsauksmēm sociālajos tīklos.

Lasīt vairāk

Policija uz šosejas noķērusi kādu BMW autovadītāju, kurš braucis ar ļoti lielu ātrumu, novēroja portāla "Delfi" lasītājs.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
29. jūlijs ir liela diena "
Microsoft
" uzņēmumam, jo jaunā operētājsistēma "
Windows
10" tiek piedāvāta kā bezmaksas atjauninājumus esošajiem "Windows 7" un "8" lietotājiem – potenciāli vairāk nekā miljardam datoru. Līdz ar šo procesu "Microsoft" varētu uzstādīt interneta datu plūsmas rekordu un pat "salauzt internetu", uzskata
analītiķis Dans Reiberns
.

Lasīt vairāk

Foto: Privātais arhīvs
Skaisti un iedvesmojoši stāsti ir mums visapkārt, ir tikai jāatver acis un jāparaugās apkārt caur cita skatu prizmu. Tās tas bija arī šajā gadījumā, kad kolēģe Inga Prauliņa (
Tasty.lv
redaktore) stāstīja par pavadītajām brīvdienām laukos, kas vedināja uz ideju par šo izcilo arhitektūras pieminekli pastāstīt arī portāla ''Māja&Dārzs'' lasītājiem. Ērmaņu muiža patiesi ir māja ar stāstu, ko vērts iepazīt kaut vai tāpēc vien, lai atgādinātu, ka mēs tik tiešām esam stipra un varena tauta un, ja mēs gribam, mēs varam.

Lasīt vairāk

Foto: FIBA Europe
Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase svētdien izcīnīja piekto vietu Itālijā notikušajā Eiropas čempionātā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!