Foto: DELFI Aculiecinieks

Izvēloties premjera amata kandidātus, "Vienotība" prezidentam piedāvā spēka cīņu, lai noskaidrotu, kurš stiprāks, LTV raidījumā "Sastrēgumstunda" sacīja Rīgas Stradiņa universitātes profesore Ilga Kreituse.

""Vienotība" izturās nekorekti, divas reizes pēc kārtas par premjera amata kandidātu izvēloties vienu un to pašu Pabriku. Tā savā ziņā ir tāda spēka cīņa, kurš tad nu ir stiprāks - prezidents vai partija," minēja Kreituse.

"Nav gan arī ko gaidīt, ka "Vienotība" prezidentam piekāpsies," prognozēja politoloģe.

Tāpat Kreituse izteicās, ka pirmo trīs kandidātu piedāvājums no "Vienotības" puses bijis skaistumkonkurss.

Kā ziņots, prezidents, noslēdzot otro sarunu kārtu ar Saeimā pārstāvētajām partijām par jaunas valdības veidošanu, nolēmis nevienu no nosauktajām personām neaicināt veidot Ministru kabinetu.

Šajā sarunu kārtā vienīgais oficiāli izvirzītais premjera amata kandidāts bija Pabriks, bet pārējās partijas runāja par zināmiem favorītiem, taču oficiāli tos augstajam amatam nevirzīja.

Prezidents par šādu rīcību izšķīries, jo neesot guvis pārliecību par partiju līdz šim izvirzīto kandidātu atbilstību nākamā valdības vadītāja statusam.

Bērziņš žurnālistiem šodien atteicās skaidrot konkrētu iemeslu, kāpēc Pabrika darbība ministra amatā ir neapmierinoša, aizbildinoties, ka visa Aizsardzības ministrijas darbība ir ierobežotas pieejamības informācija.

"Viens, kas acīmredzot nav nekāds noslēpums un kas pavīdējis presē, ir Zvārdes poligona jautājums," atklāja prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!