Foto: edijsfoto.lv
"Pašreizējais krīzes laiks nav piemērotākais laiks uzņēmumu daļu pārdošanai, bet, finanšu tirgiem atkopjoties, jautājums par privatizāciju varētu būt darba kārtībā," otrdien publicētā intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" atzinis premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Viņš atgādinājis, ka uzņēmumu privatizācija nav starptautisko aizdevēju prasība vai ieteikums. "Un nav nekādu privatizējamo uzņēmumu saraksta. Šādas prasības vismaz mana valdība neatbalstītu. Uzņēmumu aktīvu pārdošanai ir vairāk un ir mazāk piemēroti brīži," sacījis premjers, norādot, ka pašreiz šāda brīža nav.

Taču Dombrovskis norādījis, ka ir nepieciešams apzināt visus valsts uzņēmumus, izvērtējot, kā tiem turpmāk būtu jāstrādā. "Mums ir ļoti daudz, ja tā var teikt, pseidouzņēmumu. Tā, piemēram, visas slimnīcas ir vai nu valsts, vai pašvaldības uzņēmumi. Vienlaikus principi, pēc kādiem tās darbojas, ir kā budžeta iestādes," viņš piebildis.

Valdības vadītājs atgādinājis, ka "Parex" ir vienīgais uzņēmums, kam valsts meklē pircēju. "Turpinām darbu pie bankas sadalīšanas, esam panākuši tehnisku vienošanos ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku par dalību jaunajā bankā. Pēc sadalīšanas virzīsimies tālāk uz pārdošanu. Iespējams, ka tas notiks izsoles veidā," viņš teicis.

Jau vairākkārt pieļauts, ka valsts krīzes laikā, lai budžetā iegūtu jaunus līdzekļus, varētu pārdot kādu valstij piederošu uzņēmumu vai tā daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!