Foto: LETA

Sabiedrībā ir radies nepareizs priekšstats par Nacionālo attīstības plānu (NAP) - "ja tevis nav NAP, tad tevis nav vispār", secinājis Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Tāpēc arī ir šī kritika par NAP - ja kaut kas nav ielikts kā prioritāte, tad plāns kopumā ir nepareizs un prioritātes ir nepareizas, sacīja valdības vadītājs. Tajā pašā laikā nevarot nevienai nozarei pārmest, ka tā cīnās par savām interesēm, uzskata premjers.

Tomēr viņš prognozē, ka NAP būs reāli strādājošs dokuments gadījumā, ja izdosies saglabāt to, ka plāna prioritātes ir sasaistītas ar pieejamajiem finanšu resursiem - tad šis dokuments nenonāks atvilktnē.

Līdz brīdim, kamēr NAP 2014.-2020.gadam apstiprinās Saeimā, tajā vēl ir paredzamas izmaiņas. "Kaut kādas izmaiņas noteikti būs. Skaidrs, ka arī Saeimā tas tiks nopietni apspriests un pilnīgi noteikti būs kaut kādas korekcijas," prognozē Dombrovskis. Tomēr, viņaprāt, ir ļoti būtiski saglabāt plāna darba pamatvirzienus un sasaisti ar pieejamajiem finanšu resursiem. tas patlaban esot lielākais risks, jo galvenā kritika ir par to, ka lielākoties ir akcentētas dažādas prioritātes.

Premjers arī norāda, ka NAP ir cieši sasaistīts ar vīziju, kādai sabiedrībai vajadzētu būt pēc šiem septiņiem gadiem, tajā arī ir iekļauta filozofija, kā būtu jārisina problēmas.

"Mums ir problēmas visdažādākajās jomās, līdz ar to mums ir primāri jādomā, kā attīstīt ekonomiku, kā panākt ekonomikas izrāvienu, kā izmantot Latvijas spēcīgās puses. Nodrošinot ekonomikas attīstību, mēs nodrošinām lielākus ieņēmumus un lielākas iespējas risināt sociālās problēmas un celt labklājības līmeni kopumā," uzsvēra politiķis.

Plānots, ka NAP Saeimā varētu izskatīt decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!