Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis novēlējis veselību izglītības un zinātnes ministram Roberta Ķīlim, kuram ceturtdien veikta sirds operācija, pastāstīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Premjers piektdien sarunā ar Ķīli arī aicināja viņu neuztraukties par politiku, bet koncentrēties uz veselības atgūšanu.

Pēc Pankes teiktā, Dombrovskis gaida izglītības un zinātnes ministru atpakaļ savā komandā, lai kopīgi varētu turpināt darbu pie izmaiņām un reformām, kas izglītības nozarei ir nepieciešamas.

Ceturtdien Ķīlim veiktā sirds operācija noritējusi veiksmīgi. Ķīļa padomnieks Reinis Tukišs norādīja, ka ministram būs nepieciešams divu līdz triju nedēļu ilgs laiks atpūtai un organisma spēcināšanai. Taču, ņemot vērā, ka Ziemassvētku laiks lielajā politikā ir brīdis atelpai, ministrs cer, ka viņa prombūtne neko būtiski neietekmēs.

Ziņots arī, ka Ķīlis veselības problēmu dēļ jau vairāk nekā divas nedēļas nav bijis darbā. Saskaņā ar aģentūras BNS rīcībā esošo ministra diagnozi Ķīlim konstatētas nopietnas sirds, nieru un asinsspiediena problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!