Foto: LETA
Valsts prezidenta kanceleja (VPK) nolēmusi tomēr nepārvākties uz bijušajām ASV vēstniecības telpām Raiņa bulvārī 7, jo ēka ir nolietojusies un to nav iespējams pielāgot VPK vajadzībām. Tāpat kanceleja noraidījusi Rīgas Latviešu biedrības nama piedāvājumu.

Prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne pavēstīja, ka prezidents Andris Bērziņš un VKP pārstāvji ir iepazinušies ar ēkas tehnisko stāvokli un novērtējuši eventuāli nepieciešamo telpu rekonstrukcijas apmēru ar mērķi jaunās telpas funkcionāli piemērot VPK darbam.

"Ņemot vērā ēkas acīmredzamo nolietojuma pakāpi un to, ka ar kosmētiskiem remontiem nav iespējams šo ēku pielāgot Valsts prezidenta rezidencei, kā arī to, ka faktiski nepieciešamā kapitālā remonta laikietilpība neatbilst plānotajam kancelejas pārcelšanās grafikam, Valsts prezidenta kanceleja turpinās izskatīt citus piedāvājumus rezidencei piemērotām telpām atbilstošā tehniskā stāvoklī," teica Krapāne.

Tāpat izskatīts Rīgas Latviešu biedrības nama piedāvājums, taču tajā nav iespējams izvietot kanceleju darbinieku skaita dēļ. "Rīgas Latviešu biedrības nams ir piemērots reprezentatīviem pasākumiem, bet ne kancelejas vajadzībām," atzina prezidenta pārstāve.

Līdz ar to VPK gaida citus piedāvājumus, kur pārvākties Rīgas pils remonta laikā.

ASV vēstniecības iepriekšējā ēka Raiņa bulvārī 7 ir celta 1863.gadā. Līdz 20.gadsimta 30.gadu vidum tajā atradās Reimersa Acu klīnika. Pēc tam tā kalpoja par administratīvo ēku. Padomju laikā tur atradās Celtniecības komiteja un Rīgas pilsētas Arhitektūras un celtniecības pārvalde. ASV vēstniecības ēka tika atklāta 1992.gada 10.aprīlī, bet šovasar tā pārvācās uz jaunbūvi Remtes ielā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!