Foto: DELFI Aculiecinieks

Prezidenta pils dārzā dārznieks, pļaujot zāli, izveidojis visai interesantu kompozīciju, pamanījusi kāda aculieciniece. Viņa redzēto iemūžinājusi un ar attēlu dalījusies sociālajos tīklos, trešdien vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Raidījums vēsta, ka pēc šī attēla saņemšanas, devies uz to pašu vietu, no kuras dārznieka veikums iemūžināts, un pārliecinājies, ka zālājs, raugoties no Vanšu tilta, izskatās gludi nopļauts.

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa preses padomnieks Jānis Siksnis raidījumam atzina, ka kancelejas darbiniekiem trešdienas rītā saņemtais foto bijis pārsteigums, kas licis "uzdot zināmus jautājumus".

Par darbiem pilī šobrīd atbild VAS "Valsts Nekustamie īpašumi", un tā būs līdz brīdim, kamēr pils tiks nodota Valsts Prezidenta kancelejai.

Vaicāts, vai dārznieka veikums būtu vērtējams kā joks, Siksnis sacīja, ka šobrīd VNĪ precizē notikušā apstākļus ar apakšuzņēmumu, kas nodrošināja zāles pļaušanu. Apakšuzņēmējs šīs tiesības bija ieguvis, uzvarot cenu aptaujā.

"Tur ir jautājums, ka varētu tikt izbeigta šī sadarbība," "Bez Tabu" sacīja Siksnis.

VNĪ pārstāvji kancelejai skaidrojuši, ka precizē notikušā apstākļus, un patlaban ir jautājums, vai zālāja pļāvējs būtu izdarījis ko aizliegtu. "Tas bija viens no rīta jaunumiem, kas tika apspriesti ar zināmu humoru un ironiju," sacīja Siksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!