Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga trešdien noslēdz savu vizīti Londonā un vēlu vakarā pēc nedēļu ilgas prombūtnes atgriezīsies mājup. Trešdien prezidentei nekādas tikšanās nav plānotas.
Prezidente Londonā ir jau kopš 25.oktobra vakara. Vizītes ietvaros viņai bijušas tikšanās ar Lielbritānijas ārlietu ministru Robinu Kuku, karalieni Elizabeti II, arī Londonas Ekonomikas skolas apmeklējums un intervija BBC, kā arī piedalīšanās seminārā "Academy of Achievement" kopā ar citām politiskajām prominencēm.

Sestdienas vakarā šajā seminārā prezidente saņēma "Sasniegumu akadēmijas" Zelta balvu, kuru pasniedza arī bijušajam PSRS vadītājam Mihailam Gorbačovam, bijušajam Polijas prezidentam Leham Valensam un vairākiem Nobela prēmijas laureātiem.

Pirmdien prezidentei bija tikšanās ar Lielbritānijas bruņoto spēku komandieri, aizsardzības ministru, uzņēmējiem un Britu padomes vadītāju, bet otrdien notika Londonas mērijas apmeklējums un lekcija "Royal United Services Institute". Prezidente otrdien tikās arī ar Lielbritānijas premjerministru Toniju Blēru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!