Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš nolēmis atjaunot Valsts prezidenta paspārnē esošās Konstitucionālo tiesību komisijas darbību. Komisija turpinās strādāt līdzšinējā sastāvā un to vadīs Eiropas Savienības tiesas tiesnesis, Rīgas Juridiskās augstskolas profesors Egils Levits, portālu "Delfi" informēja Latvijas Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Komisijā darbosies arī citi profesionāļi - Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnese, Rīgas Juridiskās augstskolas profesore Ineta Ziemele, Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes asociētā profesore Daiga Rezevska, LU Juridiskās fakultātes lektors Gunārs Kusiņš, LU Juridiskās fakultātes lektors Lauris Liepa un Rīgas Juridiskās augstskolas lektors un prorektors Mārtiņš Mits.

Valsts prezidents Konstitucionālo tiesību komisijas darbību atjaunojis, lai sniegtu atbalstu Satversmē noteiktās Valsts prezidenta likumdošanas funkcijas īstenošanai, sniegtu viedokļus par Satversmes normu interpretāciju un pilnveidi, kā arī lai veicinātu zinātniskus pētījumus un kvalificētu diskusiju par aktuāliem tiesību jautājumiem. Komisijai būs arī būtiska loma objektīvai paredzēto Satversmes grozījumu izvērtēšanai.

Plānots, ka Konstitucionālo tiesību komisijas pirmajā sēdē tiks apspriests un precizēts komisijas nolikums, kā arī diskutēts par citiem aktuālajiem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!