Foto: DELFI
Prezidents Andris Bērziņš, kurš šajā amatā pavadīja gandrīz gadu, pārliecināts, ka viņa kancelejā nav "pelēko kardinālu", un viņš uzklausa padomniekus, taču lēmumus pieņem pats, intervijā "Latvijas Avīzei" paudis Bērziņš.

Jautāts par ietekmīgāko padomnieku, kas varētu spēlēt "pelēkā kardināla" lomu prezidents atbildējis: "Esmu pārliecināts, ka tāda nav."

"Varbūt tā ir mana priekšrocība, ka cenšos visos ieklausīties, bet lēmumu mēdzu pieņemt pats. Mani padomnieki ir neatkarīgi, stipri cilvēki, kas var man reāli palīdzēt. Jūs atceraties, ka tūlīt pēc manas ievēlēšanas daži komentētāji uzreiz zināja teikt, ka prezidentam pielikšot klāt kādu, kas viņu ietekmēšot vai vadīšot, bet es gan tādu vīru nepazīstu, un diez vai tagad ir pamats teikt, ka es būtu kaut kādu ietekmju varā," laikrakstam paudis prezidents.

Jau ziņots, ka prezidenta kanceleju vada bijušais Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS). Valsts prezidenta ārlietu padomnieks ir Andris Pelšs, likumdošanas un juridiskais padomnieks - Edgars Pastars, ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības padomniece - Elīna Egle, nacionālās drošības padomnieks, Nacionālās drošības padomes sekretārs – Jānis Maizītis, vēstures
un mazākumtautību padomnieks - Antonijs Zunda, sabiedrisko projektu vadības padomniece - Karīna Rāviņa-Vimba, preses padomniece - Līga Krapāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!