Foto: DELFI
"Vienotības" Kandavas novada nodaļas vadītāja un partijas valdes locekle Inga Priede pēc visnotaļ radikālajiem izteikumiem pametusi partijas valdi, portālam "Delfi" apstiprināja "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota.

Priede arī atvainojusies par saviem izteikumiem un norādījusi, ka viņas teiktais esot pārprasts. Tāpat vēstulē partijas biedriem Priede aicina no valdes amata atkāpties arī Ilzi Vinķeli, kura iepriekš asi kritizēja Priedi par sociālajos tīklos izteiktajiem uzskatiem.

Vēstulē partijas biedriem Priede rakstā: "Sakarā ar sacelto ažiotāžu par maniem izteikumiem twiterkontā, gribu vērst cilvēku uzmanību, ka tā ir Viņķeles kudzes un viņai līdzīgi domājošo interpretācija. Nevienā mirklī neesmu teikusi, ka vēlos kādu šaut vai vispār kādam vēlēt ko sliktu. Tā bija vēsturiska fakta pieminēšana pagātnes formā."

"Man nav tiesību kādu nosodīt, katrs pats izvēlas savas dzīves ceļu. Frāze - Paldies Dievam! - bija atbilde Baumanes kundzei, ka cilvēkiem ar citu orientāciju ir iespēja izbraukt uz ārzemēm, jo tur viņus vairs neviens nešauj, un viņiem ir iespēja legalizēt savas viendzimuma laulības ārvalstīs, ja viņi to vēlas. Vēlējos paziņot, ka viennozīmīgi es un visi mani Kandavas nodaļas biedri kopsapulcē bija sašutuši par viendzimuma partnerattiecību reģistrācijas likuma virzību uz Saeimu, un izteica asu nostāju pret homoseksuālisma propagandu, jo uzskatām, ka Valstī ir citas prioritātes, kas gaida steidzīgu risinājumu. Vispirms ir jādomā par ražošanas attīstību, skolotāju, kultūras un sporta darbinieku algām, veselības aprūpi, drošību valstī utt. Šobrīd prioritāte ir 2015. gada budžets," vēstulē raksta politiķe.

Priede arī norāda, ka "Vienotības" programmā nav uzstādījumu par viendzimuma laulību legalizēšanu. "Mūsu partijas programmā nav šādu uzstādījumu par viendzimuma laulību legalizēšanu, tāpat nekur Viņķeles kundze nav nākusi klajā izskatīt šī likuma nepieciešamību – ne valdē, ne partijas nodaļās...nav skaidrs kāpēc tāds likums parādās dienas kārtībā?"

"Atvainojos tiem, kuri ir pārpratuši manu teikto. Varu atsaukt sevi no valdes locekļa amata, un aicinu to darīt arī Viņķeles kundzei. Uz jauno valdi nepretendēju, jo nevēlos sēdēt pie viena galda ar cilvēku, kurš vērpj intrigas. Paldies visiem tiem milzum daudzajiem cilvēkiem, kas mani atbalsta un atbalsta tradicionālas ģimenes vērtības!" norāda "Vienotības" politiķe.

Tikmēr partijas Ētikas komisija ir ierosinājusi lietu par Ingas Priedes un citu personu mikroblogošanu vietnē "Twitter.com".

Personām lūgts sniegt paskaidrojumus līdz š.g. 8. decembrim.

Partijas Ētikas komisijas priekšsēdētājs Didzis Šēnbergs atgādina, atbilstoši Satversmes ievadam jebkuru nacistisko vai padomju totalitāro noziegumu - sevišķi masu represiju un genocīda - attaisnošana ir kategoriski nepieļaujama.

Jau vēstīts, ka Inga Priede 1.decembrī sociālajā tīklā "Twitter" pauda pret homoseksuāliem cilvēkiem naidīgi vērstus izteikumus.

Partijas preses sekretāre Timrota portālam "Delfi" apliecina, ka Priedes 1.decembra izteikumi neatspoguļo partijas uzskatus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!