Prokuratūra piektdien noraidījusi par nepatiesu ziņu sniegšanu, izplatot pedofilijas skandāla izmeklēšanā gūto informāciju, apsūdzētā 7.Saeima deputāta Jāņa Ādamsona lūgumu izbeigt pret viņu ierosināto krimināllietu, informēja Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu nodaļas virsprokurors Modris Adlers.
Tāpat prokurors noraidījis Ādamsona lūgumu nopratināt papildu lieciniekus, jo, pēc Adlera vārdiem, liecinieki neliecinātu par lietas būtību. Savukārt izbeigt krimināllietu neesot pamata, jo esot savākts pietiekami daudz pierādījumu, klāstīja Adlers.

Adlera lēmumu Ādamsons var pārsūdzēt ģenerālprokuroram Jānim Maizītim.

Ādamsons pavēstīja, ka noteikti izmantos iespēju pārsūdzēt šo lēmumu. Tāpat viņš norādīja, ka pati lieta ir "absurda no sākuma līdz beigām, jo balstīta tikai uz intervijām".

Savukārt Adlers, uzzinot par Ādamsona lēmumu, norādīja, ka nav par to pārsteigts. Viņš stāstīja, ka, tiekoties ar bijušo deputātu, var just, ka "viņš uztver šo lietu mierīgi un vēsi, bez īpašām ambīcijām". "Viņam ir savs viedoklis par šo lietu, bet man atkal savs. Skaidrs ir tas, ka man Ādamsons nav nedz jāaudzina, nedz jāpārliecina par kaut ko," norādīja Adlers.

Ja pēc Ādamsona pārsūdzēšanas ģenerālprokurors iesniegtās sūdzības noraidīs, lietu drīzumā varētu nodot tiesai. Ja Maizītis apmierinās lūgumu izbeigt krimināllietu, to pārsūdzēt varēs cietušie.

Ādamsons ir apsūdzēts par nepatiesu ziņu sniegšanu, izplatot pedofilijas skandāla izmeklēšanā gūto informāciju. Ģenerālprokuratūra vēl 7.Saeimas laikā lūdza parlamentu izdot Ādamsonu kriminālvajāšanai pēc tam, kad viņš, sniedzot ziņojumu par parlamentārās izmeklēšanas komisijas pedofilijas lietā paveikto, no Saeimas tribīnes nosauca vairākas augstas amatpersonas, kas varētu būt iesaistītas pedofilijas lietā.

Starp nosauktajiem bija toreizējais tieslietu ministrs Valdis Birkavs, premjers Andris Šķēle, Valsts ieņēmumu dienesta vadītājs Andrejs Sončiks un "Latvijas pasta" ģenerāldirektors Aivars Droiskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!