Foto: Shutterstock

Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors pārbaudē konstatējis pārkāpumus Latvijas Zvērinātu advokātu padomes (ZAP) darbībā, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

3. novembrī ZAP nosūtīti divu prokuroru iesniegumi Prokuratūras likuma 20. panta kārtībā attiecībā uz diviem zvērinātiem advokātiem, uzdodot izpildīt Advokatūras likuma 16. panta 1. punkta prasības. Likums nosaka, ka no zvērinātu advokātu skaita izslēdz personas, kuras tiesa ir atzinusi par maksātnespējīgiem parādniekiem.

Prokuratūras pārbaude veikta Prokuratūras likuma 16. panta kārtībā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka maksātnespējīgi kļuvuši advokāti Edgars Lešinskis un Selvis Selga.

Kā sacīja ZAP priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Guna Kaminska, padomē prokuratūras lūgums saņemts vakar. Padomei dots termiņš līdz 31.decembrim lēmuma pieņemšanai.

Jautāta, vai pati padome nevar veikt šādas pārbaudes par saviem kolēģiem, Kaminska norādīja, ka tas reāli nav iespējams, turklāt padomei neesot tādu finansiālu iespēju, lai veiktu šādas pārbaudes.

Jautāta norādīt konkrēto advokātu vārdus, Kaminska tos neatklāja, tomēr uzsvēra, ka advokātu situācija nekādā gadījumā nav saistīta ar advokātu profesionālo darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!