Foto: LETA
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) saņēmis prokurora brīdinājumu "par likumpārkāpuma nepieļaujamību, kas varētu izpausties kā disciplinārlietas ierosināšana un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka saukšana pie disciplinārās atbildības, jo Ministru prezidentam nav disciplinārās varas pār KNAB priekšnieku".

Dokuments, kas nonācis aģentūras LETA rīcībā, Dombrovskim nosūtīts pagājušā gada decembra nogalē. To parakstījis Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta virsprokurors Juris Pēda.

Šis dokuments premjeram nosūtīts kā atbilde uz Dombrovska decembrī Vilnītim sūtīto vēstuli, kas tika nosūtīta arī prokuratūrai. Dombrovska parakstītās vēstules pēdējā rindkopa bijusi šāda: "Nobeigumā atgādināšanu Jums, ka Administratīvā apgabaltiesa otrajā instancē ar savu 2010.gada 29.novembra spriedumu apstiprinājusi Ministru prezidenta disciplinārās varas esamības faktu attiecībā uz KNAB priekšnieku."

Savukārt Pēda atbildē premjeram vērš uzmanību uz to, ka minētais spriedums nav stājies spēkā un "Jūsu vēstules sagatavotājs Jūs ir maldinājis par minētajā tiesas spriedumā norādīto". Pēda gari un plaši arī atreferējis lietas apstākļus par tiesā skatīto lietu, kas ir par bijušā KNAB priekšnieka Alekseja Loskutova tiesā apstrīdēto toreizējā Ministru prezidenta Aigara Kalvīša rīkojumu par viņa atstādināšanu no amata pildīšanas.

Pēda vēstules noslēgumā norāda, ka patlaban KNAB likums jautājumā par KNAB priekšnieka disciplināro atbildību nav izmainīts.

Konflikts KNAB notiek jau vairākus mēnešus. Dombrovskis šonedēļ pauda viedokli, ka Vilnītim pašam būtu jāatkāpjas no amata, turpretim Vilnītis atzīmēja, ka uz prokuratūru tiek izdarīts "spiediens", lai ietekmētu tās darbu. Patlaban prokuratūrā turpinās pārbaude par iespējamiem Vilnīša pārkāpumiem, par kuriem sūdzējušies gan viņa vietnieki Alvis Vilks un Juta Strīķe, gan daudzi citi KNAB darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!