Protesta akcijas pret jaunu imigrantu uzņemšanu Latvijā dalībnieki sāk pamazām izklīst, bet daļa no protestētājiem devušies pie Brīvības pieminekļa, lai tur kopīgi nodziedātu valsts himnu.

Viens no protesta akcijas dalībniekiem skaļrunī pateicās visiem klātesošajiem, norādot, ka šī akcija bija svarīga katram pilsonim, jo "mēs esam savā valstī, kur paši pieņemam lēmumus".

Tad protesta akcijas dalībnieki tika aicināti doties pie Brīvības pieminekļa, lai kopīgi nodziedātu valsts himnu. Daļa protestētāju sāka izklīst, daļa vēl palika pasākuma vietā, bet lielākā daļa devās pie Brīvības pieminekļa.

Akcijas laikā par nepakļaušanos policijas darbiniekiem aizturēta viena persona, informēja Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins. Jau vēstīja, ka vienam no protesta akcijas dalībniekiem radās domstarpības ar policistiem plakāta dēļ. Policisti skaidroja, ka šāds plakāts pasākuma teritorijā nevar būt, jo to nevēloties pasākuma organizatori. Vīrietis atteicās pamest teritoriju, aizbildinoties, ka plakāts nav viņa. Tad likumsargi viņu aizveda prom.

Kā ziņots, pie valdības nama šodien notika nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) atbalstītā protesta akcija pret jaunu imigrantu uzņemšanu Latvijā. Akcijā piedalījās aptuveni tūkstotis cilvēku.

Cilvēkiem rokās bija dažādi plakāti, uz kuriem teikts "Nē! Balto tautu genocīdam", "Baltiju baltiešiem, Eiropu - eiropiešiem, Āfriku - afrikāņiem", "SOS! Glābiet Latvijas pensionārus un bērnus", uz citiem plakātiem protestētāji prasīja - "Cik imigrantus izmitinās savās mājās Straujuma?".

Protestētājiem rokās bija arī Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī citu valstu karogi. Pasākumā piedalījās arī pārstāvji no Lietuvas un Igaunijas, kurus sveica ar skaļiem aplausiem.

Protestu akcijā galvenokārt pulcējās vecāka gadagājuma cilvēki, jauniešu bija salīdzinoši mazāk.

Ik pa laikam kāds no pūļa kaut ko izkliedza, piemēram, kāds vīrietis skandēja "imigrantiem nē", piebilstot, ka "Latvija nav Eiropas Savienība, Latvija ir Latvija". Tāpat periodiski tika izbļauti saukļi "Ārā imigrantus!" un "Nodevībai nē!", "Kolonistiem nē!". Pūlis arī skandēja "Latvija ir mūsu, Latviju latviešiem". Protestētāji vienojās arī dziesmā.

Tāpat aktīvisti ar plakātu un saukļa "Referendumu!" palīdzību pieprasīja valdībai rīkot referendumu, lai iedzīvotāji varētu paust viedokli par bēgļu uzņemšanu.

Kāds kungs Andrejs Jansons apkārtesošajiem dalīja avīzi "Latvijas Nacionālās frontes laikraksts latviešu nācijas sirdsapziņai". Laikraksta galviņu rotāja uzraksts "Nevienam mēs Latviju nedodam. Deokupācija. Dekolonizācija. Deboļševizācija.".

Starp protestētājiem bija manāmi arī VL-TB/LNNK pārstāvji - Jānis Dombrava, Imants Parādnieks, Kārlis Krēsliņš, Rihards Kols. Tāpat piedalījās nacionālās apvienības pārstāvji no Rīgas domes - Andris Lācis un Jānis Feldmanis.

Tāpat piedalījās dažādu organizāciju pārstāvji, piemēram, no Latvijas ukraiņu kongresa. Kuplā skaitā bija sapulcējušies arī pārstāvji no organizācijas "Antiglobālisti", kuri pirms vairākām nedēļām paši rīkoja piketu pret bēgļu uzņemšanu Doma laukumā. Viņiem līdzi bija plakāts, uz kura bija attēlota eiro monētas otra puse - Milda kā negroīdās rases pārstāve, šādi aicinot nepieļaut imigrantu uzņemšanu.

Jaunieši, kas piedalījās piketā, skaidroja, ka atnākuši galvenokārt tādēļ, lai nepieļautu svešu kultūru ienākšanu valstī, kā arī izvairītos no terorisma draudiem. Jaunietis Bruno Legzdiņš pauda bažas, ka līdz ar pirmo bēgļu uzņemšanu varētu sekot citu imigrantu lavīna, kas būtu apdraudējums latviešu drošībai. Kāds cits jaunietis pauda viedokli, ka Latvija ir pārāk maza valsts, lai spētu atļauties uzņemt bēgļus.

Aģentūra LETA sastapa arī jauniešus, kas bija redzami iepriekš interneta vidē izplatītā video - aicinājumā uz piketu. Viņiem mugurā bija krekliņi ar nacionālās apvienības simboliku. Viens no jauniešiem Andris Auza apgalvoja, ka jaunieši partiju nepārstāv, bet atbalsta viņu viedokli. Jautāti, kā tapa video, jaunieši skaidroja, ka viņiem piedāvāja paust viedokli filmējoties un viņi piekrituši. Kas iniciēja video tapšanu un piedāvāja filmēties, gan jaunieši neatklāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!