Foto: LETA
Partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) valde, ņemot vērā PS biedra Jāņa Mārtiņa Skujas lūgumu, apturēja pirms Jāņiem pieņemto lēmumu izslēgt viņu no partijas, informēja PS.

Skuja lūdzis veikt papildu apstākļu un argumentu precizēšanu. Lēmums apturēts līdz 30.jūlijam.

Līdz ar to Jānis Mārtiņš Skuja šobrīd ir pilntiesīgs "Pilsoniskās savienības" biedrs.

Jau ziņots, ka PS valdes sēdē jūnija beigās pēc trīs valdes locekļu ierosinājuma notika balsojums par Skujas izslēgšanu no partijas, un ar balsu vairākumu pieņemts lēmums viņu no PS rindām izslēgt par būtisku kaitējumu partijas tēlam, informē partija.

Pirms tam Rīgas domes frakciju bloka "Vienotība" deputāti no savām rindām izslēguši domnieku deputātu Jāni Mārtiņu Skuju (PS) par būtiskiem apvienības "Vienotība" Ētikas kodeksa punktu pārkāpumiem.

"Vienotība" savā paziņojumā medijiem neminēja konkrētus Skujas izteicienus, kas kļuva par iemeslu izslēgšanai no apvienības bloka, bet iepriekš intervijā laikrakstam "Neatkarīga" domnieks veltījis neglaimojošus vārdus "Vienotības" dalībpartijas - "Jaunā laika" pārstāvju rīcībai.

Skuja uzskata, ka "Jaunais Laiks" un "Sabiedrība Citai politikai" varētu steidzināt vienotās partijas "Vienotība" izveidošanu arī bez "Pilsoniskās savienības", bet pašlaik vienotības idejas grauj tieši JL līderi - Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa un Edgars Jaunups.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!