Foto: LETA
Rīgas domes deputāts Jānis Mārtiņš Skuja (PS) uzskata, ka "Jaunais Laiks" un "Sabiedrība Citai politikai" varētu steidzināt vienotās partijas "Vienotība" izveidošanu arī bez "Pilsoniskās savienības", bet pašlaik vienotības idejas grauj tieši JL līderi - Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa un Edgars Jaunups, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" sacījis domnieks.

"Skaidrs, ka būs Saeimas ārkārtas vēlēšanas, bet tas ir paskubinājis jau tā sasteigto "Vienotības" partijas dibināšanu: tagad patiešām ir gāze grīdā, lai ar turbo ātrumu to nodibinātu. Bet šāda rīcība izraisa vēl lielāku pretestību tajos "Vienotības" biedros, kas bija pret šo sasteigtību. "Jaunā laika" (JL) kontrolpaketes turētāji var izmantot situāciju, ka "Pilsoniskās savienības" valde nav leģitīma, un kopā ar partijas "Sabiedrība citai politikai" kontrolpaketes turētājiem izlemt, ka dibinās partiju "Vienotība", nelūdzot tajā piedalīties "Pilsonisko savienību". Tas nozīmē, ka PS nebūs gatava stāties "Vienotībā", lai veidotu kopīgu partiju. Tie, kuri būs gatavi atdoties "Jaunajam laikam" un "Vienotībai", varēs izstāties no PS. Runāju nevis partijas, bet savā un savu domubiedru vārdā," klāstījis domnieks.

"Diemžēl esmu dzirdējis apmēram šādus tekstus: ar vai bez PS, bet "Vienotība" būs, taču, ja jūs nevēlaties piebiedroties, varat pastāvēt malā," atklājis Rīgas domnieks.

Viņš spriedis, ka novājināta PS būtu izdevīga "Jaunajam laikam". "Es to redzu kā "Jaunā laika" atriebību tiem biedriem, kas savulaik izstājās no šīs partijas. Neticu JL publiski paustajiem labajiem nodomiem un viņu vēlmei redzēt PS līderus kopā ar "Vienotības" līderiem," sacījis Skuja.

"Es ar pilnu atbildības izjūtu varu pateikt, ka vienīgie, kas grauj vienotības ideju kā tādu, ir pati Solvita Āboltiņa (JL) un Edgars Jaunups (JL)," sacījis domnieks. Viņš arī spriedis, ka "Jaunajam laikam" "šodien vairs nav ko zaudēt".

"JL zīmols ir čupā, Vienotības zīmols arī jau ir sasmērēts, un es neredzu nevienu punktu, kāpēc vajadzētu veidoties tādai "Vienotības" partijai, kāda šobrīd ir izdomāta. Tikai politiskais pašnāvnieks šodien var iesaistīties "Vienotībā"," klāstījis domnieks.

Jau ziņots, ka apvienība "Vienotība", kas paudusi atbalstu Valsts prezidenta Valda Zatlera iniciatīvai rosināt Saeimas atlaišanu, cer līdz referendumam izveidot vienotu partiju un neizslēdz iespēju tajā aicināt Zatleru, ja viņš netiks pārvēlēts uz otro pilnvaru termiņu un vēlēsies iesaistīties aktīvajā politikā.

"Vienotībā" jau ilgstoši notiek iekšējā cīņa par to, cik ātri jāizveido vienotā partija, jo iepriekš Āboltiņa bija paziņojusi, ka tas jāizdara augustā, savukārt PS vēlējusies vispirms vienoties par programatiskiem un tehniskiem jautājumiem un vienas partijas veidošanu nesasteigt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!