Foto: F64
Latvijas Psihoterapeitu biedrība trešdien, 3.decembrī, nolēmusi izslēgt psihoterapeitu Viesturu Rudzīti no biedrības un anulēt viņam izsniegto psihoterapeita sertifikātu, portālu “Delfi” informēja sabiedrisko attiecību speciālisti.

Lēmums pieņemts ārkārtas valdes sēdē, kurā izskatīts jautājums par Rudzīša publiskajiem izteikumiem blogā ar nosaukumu „Vai ir izgudrots kas labāks par vardarbību?“.

Latvijas Psihoterapeitu biedrības prezidente Baiba Purvlīce norādījusi, ka sēdē valde iepazinās ar biedrības Ētikas komisijas atzinumu un izvērtēja Rudzīša publiski paustos izteikumus.

Vienlaikus biedrības prezidente norāda, ka lēmums Rudzīti izslēgt no biedrības, anulējot viņa sertifikātu, pieņemts, jo Rudzītis atkārtoti ir rupji pārkāpis biedrības Ētikas kodeksa normas, nav respektējis iepriekšējos Ētikas komisijas un valdes lēmumus un ieteikumus, kā arī nepilda statūtos uzliktos pienākumus.
Biedrības valde atzina, ka Rudzītis ir pārkāpis Latvijas Psihoterapeitu biedrības Ētikas kodeksu.

Rudzīša publiskie izteikumi nav savienojami ar psihoterapeita profesionālo ētiku, uzsvēra biedrība. Tāpat Purvlīce norādīja, ka Rudzīša literārā daiļrade un publiskie izteikumi rada izkropļotu un nepatiesu priekšstatu par psihoterapiju.

Plašāku pamatojumu par pieņemtajiem lēmumiem biedrība sniegšot ceturtdien, 4.decembrī.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Latvijas sociālajos tīklos un blogos pamatīgu rezonansi izraisījušas psihoterapeita Viestura Rudžīša pārdomas ar nosaukumu "Vai ir izgudrots kas labāks par vardarbību?".

Rudzītis savā mājaslapā analizē divas pretējas terapeitiskas pieredzes, kuru kopsaucējs liek domāt, ka fiziskas vardarbības mazināšanās pēdējo gadsimtu laikā sākusi izpausties kā cita veida agresija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!