Foto: LETA

Partijas "Latvijas attīstībai" (LA) vadītājs Juris Pūce pozitīvi vērtē Latvijas Reģionu apvienības (LRA) gatavību sarunām ar citiem politiskajiem spēkiem un norāda, ka saraksta nosaukums ir vēlāk lemjams jautājums, jo primāri jābūt kopīgai izpratnei par darāmo.

Savukārt pašlaik runāt par saraksta nosaukumu ir "nedaudz neproduktīvi", tāpat jāņem vērā, ka ir iespēja vienoties ne tikai par divpusēju, bet plašāka skaita politisko spēku apvienošanu kopīgam startam Saeimas vēlēšanās, skaidroja Pūce.

Tā politiķis atbildēja uz vaicājumu, vai LRA Pārstāvju sapulces lēmums startēt vēlēšanās ar savu pašreizējo nosaukumu nav negatīvs signāls Pūces un citu politiķu aicinājumam uz līdzīgi domājošo spēku sadarbību 13. Saeimas vēlēšanās.

LA vadītājs norādīja, ka viņš pozitīvi vērtē LRA lēmumu atbalstīt iespējamas sarunas ar citām partijām. Taču komentējot jautājumu par iespējamā politiskā spēka nosaukumu, politiķis vērsa uzmanību, ka ar dažādiem sadarbības nosacījumiem nāks katra no partijām un dialoga rezultāts būs atkarīgs no tā, vai politiskie spēki būs "iecirtīgi vai meklēs kopsaucēju".

Pūce norādīja, ka iepriekš "Latvijas attīstībai" un LRA veidojošo partiju – "Reģionu alianses" un Vidzemes partijas – valžu kopsēdē notikušās diskusijas parādīja, ka politiskajiem spēkiem ir daudz kopīgā un ir iespējams turpināt sarunas. Politiķis jūt, ka, lai gan viedokļi dalās, vairākums no LRA esot gatavi sadarboties un būtu nepieciešams izveidot "ceļa karti", kā to sasniegt.

Kā ziņots, LRA Pārstāvju sapulce vienojusies par startu vēlēšanās pašreizējās apvienības statusā, reizē pieļaujot iespēju slēgt sadarbības līgumus ar citām partijām.

Pārstāvju sapulces vadītājs, Vidzemes partijas priekšsēdētāja vietnieks Guntis Gladkins skaidroja, ka uz nākamajām vēlēšanām LRA pamatu veidos "Reģionu alianse" un Vidzemes partija. Nolemts arī, ka potenciālo sadarbības partneru nosaukumi netiks iekļauti saraksta nosaukumā, taču to pārstāvji tiks iekļauti kandidātu sarakstā.

Jau vēstīts, ka vairāki "Latvijas attīstībai" un atsevišķi partiju "Vienotība", LRA un Vidzemes partijas politiķi aicina izbeigt politisko spēku sadrumstalotību un apvienot mūsdienīgi domājošus politiķus un partijas no visas Latvijas Saeimas vēlēšanām.

Nākamās, 13. Saeimas, vēlēšanas paredzētas 2018. gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!